Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Sterrenchef gooide twee jaar geleden het roer om en werd helemaal clean

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Sterrenchef gooide twee jaar geleden het roer om en werd helemaal clean
Jermain de Rozario gooide twee jaar geleden zijn leven om en werd helemaal clean. Hij nam afscheid van pillen, speed en coke. De Rozario werkt als chefkok in een sterrenrestaurant. Dit meldt RTL Nieuws.

Het restaurant van De Rozario ziet er anders uit dan de gemiddelde sterrenzaak. Oké, er ligt een wit linnen tafelkleed op tafel en de zaak ziet er strak uit, maar daarmee is ook alles gezegd.

Gang van zaken

Dames gaan niet voor in dit restaurant, want iedereen is gelijk. En het eten wordt niet altijd rechts uitgeserveerd ‘zoals het hoort’, maar alleen als dit zo uitkomt. Daarnaast zijn de muren bespoten met graffiti.

De Rozario werd voor gek verklaard, want ‘het hoort niet zo in een sterrenzaak’, maar de sterrenchef heeft er schijt aan. Hij is niet zo van de hokjes en kaders en houdt niet van de mentaliteit die normaal lijkt te zijn in de keuken van een traditioneel toprestaurant.

Wat belangrijk is in het leven

Tijdens de coronaperiode is de sterrenchef er achter gekomen waar hij voor wil staan en wat belangrijk is in het leven. Voor hem is dit zijn gezondheid en de mensen om hem heen: liefde. Naar eigen zeggen heeft De Rozario een enorme groei doorgemaakt en dit probeert hij nu door te voeren in het restaurant.

Gezonde relatie met personeel

De sterrenchef wil een duurzame en gezonde relatie met zijn personeel. Hiervoor moest hij veranderen, want hij was naar eigen zeggen een ‘klootzak’. Als iets fout ging in de keuken schreeuwde hij en hij verwachtte teveel van zijn personeel. Ook werden er lange dagen gemaakt.

Jarenlang ging het harde feesten, gebruiken en werken goed. Tot op een zaterdagmiddag 2,5 jaar geleden toen hij letterlijk neerviel. Zijn personeel moest die avond zonder hem draaien, wat hij verschrikkelijk vond. Sindsdien raakt hij geen drugs meer aan en is hij clean geworden - op één jointje aan het einde van de werkdag na.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.