Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Sterrenchef gooide twee jaar geleden het roer om en werd helemaal clean

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Sterrenchef gooide twee jaar geleden het roer om en werd helemaal clean
Jermain de Rozario gooide twee jaar geleden zijn leven om en werd helemaal clean. Hij nam afscheid van pillen, speed en coke. De Rozario werkt als chefkok in een sterrenrestaurant. Dit meldt RTL Nieuws.

Het restaurant van De Rozario ziet er anders uit dan de gemiddelde sterrenzaak. Oké, er ligt een wit linnen tafelkleed op tafel en de zaak ziet er strak uit, maar daarmee is ook alles gezegd.

Gang van zaken

Dames gaan niet voor in dit restaurant, want iedereen is gelijk. En het eten wordt niet altijd rechts uitgeserveerd ‘zoals het hoort’, maar alleen als dit zo uitkomt. Daarnaast zijn de muren bespoten met graffiti.

De Rozario werd voor gek verklaard, want ‘het hoort niet zo in een sterrenzaak’, maar de sterrenchef heeft er schijt aan. Hij is niet zo van de hokjes en kaders en houdt niet van de mentaliteit die normaal lijkt te zijn in de keuken van een traditioneel toprestaurant.

Wat belangrijk is in het leven

Tijdens de coronaperiode is de sterrenchef er achter gekomen waar hij voor wil staan en wat belangrijk is in het leven. Voor hem is dit zijn gezondheid en de mensen om hem heen: liefde. Naar eigen zeggen heeft De Rozario een enorme groei doorgemaakt en dit probeert hij nu door te voeren in het restaurant.

Gezonde relatie met personeel

De sterrenchef wil een duurzame en gezonde relatie met zijn personeel. Hiervoor moest hij veranderen, want hij was naar eigen zeggen een ‘klootzak’. Als iets fout ging in de keuken schreeuwde hij en hij verwachtte teveel van zijn personeel. Ook werden er lange dagen gemaakt.

Jarenlang ging het harde feesten, gebruiken en werken goed. Tot op een zaterdagmiddag 2,5 jaar geleden toen hij letterlijk neerviel. Zijn personeel moest die avond zonder hem draaien, wat hij verschrikkelijk vond. Sindsdien raakt hij geen drugs meer aan en is hij clean geworden - op één jointje aan het einde van de werkdag na.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer

28 augustus '25 ( 8:32)

Zuivel en vlees komende jaren nog duurder vanwege kleinere veestapel

Zuivelproducten, zoals kaas, melk en boter, evenals vleesproducten in de supermarkt worden naar verwachting de komende jaren nog duurder door de krimp van de Nederlandse veestapel, zegt ABN AMRO. Volgens de bank raakt de zuivel- en vleessector verstoord doordat steeds meer boerenbedrijven gebruikmaken van beëindigingsregelingen. "Het aanbod van vlees en melk van Nederlandse bodem daalt, wat een prijsopdrijvend effect heeft", staat in een sectorrapport van de bank.

28 augustus '25 ( 8:32)

Dinnershow Mamma Mia! The Party in Rotterdam komt abrupt tot een einde

De dinnershow Mamma Mia! The Party in Rotterdam stopt. Dat heeft het Zweedse bedrijf Pophouse Entertainment, dat door ABBA-lid Björn Ulvaeus is opgericht, in een verklaring laten weten. "Na een jaar voor uitverkochte zalen in Rotterdam te hebben gespeeld, moeten we bevestigen dat het doek valt voor de optredens van Mamma Mia! The Party" in de stad, aldus Pophouse Entertainment.

26 augustus '25 ( 8:34)

Vakbonden CNV en FNV 'verrast' over overname Douwe Egberts en Pickwick door Amerikanen

CNV en FNV zijn "verrast" over de overname van Douwe Egberts-moederbedrijf JDE Peet's door het Amerikaanse Keurig Dr Pepper die maandagochtend werd bekendgemaakt. De vakbonden hebben vragen over de toekomst van Nederlandse vestigingen van JDE Peet's door die overname ter waarde van 15,7 miljard euro.

18 augustus '25 (10:12)

Manager onterecht beschuldigd van diefstal krijgt ruim 20.000 euro van restaurant

Een 38-jarige oud-manager van het Koreaanse restaurant Kim’s So in Amsterdam kreeg in februari 2025 een schok: ze werd van diefstal van ruim 6.500 euro aan fooi beschuldigd en op staande voet ontslagen. Haar baas dreigde zelfs met een aangifte bij de politie. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

10 augustus '25 (13:36)

Turkse vorstschade kan voor flink duurdere hazelnootproducten zorgen

Producten met hazelnoten worden komende tijd mogelijk flink duurder. De groothandelsprijzen voor hazelnoten zijn dit oogstseizoen fors gestegen door vorstschade in Turkije, 's werelds grootste producent. Volgens het in Amsterdam gevestigde grondstoffenplatform Vesper kost een ton Turkse hazelnoten nu ongeveer 9400 euro. Dat is ruim een derde meer dan begin dit jaar.

08 augustus '25 (12:59)

Voedselprijzen wereldwijd op hoogste niveau in twee jaar

De wereldwijde voedselprijzen zijn in juli gestegen naar het hoogste niveau in ruim twee jaar. De stijging wordt aangejaagd door hogere prijzen voor vlees en plantaardige oliën, meldt de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO).

07 augustus '25 ( 8:32)

Kasteelt geeft boost aan aardbeien: oogst verdubbeld in 15 jaar

De aardbeienoogst in Nederland is in vijftien jaar verdubbeld, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dit komt vooral doordat meer aardbeien onder glas en plastic tunnels worden geteeld. De totale teeltoppervlakte van aardbeien is in dezelfde periode met ruim 15 procent gedaald, tot 1400 hectare.

25 juni '25 ( 8:55)

TNO: Honderdduizenden werknemers last van hitte op werkvloer

Bijna 360.000 werknemers in Nederland ervaren "hittestress" op het werk. Dat is ongeveer 4 procent van de beroepsbevolking, meldt TNO op basis van onderzoek. Koks, politieagenten, bakkers en lassers behoren tot de beroepsgroepen die het meest te lijden hebben onder ernstige hitteklachten.

22 januari '25 (14:19)

Tweehonderd mensen willen graag pannenkoeken bakken op Terschelling

Naar de functie van pannenkoekenbakker op Terschelling hebben ruim tweehonderd mensen uit heel Nederland gesolliciteerd. Eigenaresse Britt van der Wal van Eethuis Hans & Grietje zag de sollicitanten overal vandaan komen. Dat meldt Omroep Friesland.

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.