Klein pop-up restaurant in Oss gerund door Oekraïners

Oekraïense vluchtelingen die in het belastingkantoor in Oss verblijven, openen een tijdelijk restaurant. Oss heeft al pop-up restaurants met een Syrische keuken en Eritrese keuken gehad, die een stukje grootser waren opgezet dan het nieuwe restaurant van de Oekraïners. Dit meldt het Brabants Dagblad. 

De restaurants met een Syrische en daarna Eritrese keuken hadden een plekje in de Groene Engel en ’t Hof aan de Houtstraat. Beide pop-ups waren zeer succesvol. ’t Hof initieert ditmaal ook het tijdelijke restaurant met de Oekraïense keuken. Op donderdag 14 en vrijdag 15 juli staan zes vrouwen in de keuken en verzorgen ze de muziek. Er zijn stoelen voor dertig gasten die voor 25 euro kunnen genieten van de typische Oekraïense gerechten borscht, vareniki en kisselpudding.

Alle plekken voor vrijdag 15 juli zijn al gereserveerd. Misschien komt er nog een extra weekend bij, ook omdat de set-up dit keer kleiner is. Voor de Eritrese en Syrische koks werd het restaurant ondergedompeld in het thema, maar dat gebeurt nu niet. Wel willen de zes koks het pand in Oekraïense sferen aankleden en werken ze aan passende muziek en klederdracht. “Dan is het eigenlijk zonde om dat maar twee avonden te doen.”

Door: Nationale Horecagids / Johanne Levinsky