Chefkoks die zich willen blijven ontwikkelen, kunnen een hbo-studie doen
21 juni 2022 om 17:48
< 1 min lezen

Chefkoks die zich willen blijven ontwikkelen, kunnen een hbo-studie doen

De opleiding Culinary Professional van HBO Drechtsteden is een twee jaar durende hbo-studie voor gediplomeerde koks. Het is in samenwerking met MBO College Centrum en ROC van Amsterdam tot stand gekomen. Dit meldt Entree Magazine.

De opleiding is voor chefkoks die nieuwe technieken willen leren en aan hun ondernemersgeest willen werken. Het is bedoeld voor koks die een koksopleiding op mbo-4 niveau hebben afgerond of een gelijkwaardige ervaring in de praktijk hebben opgedaan.

Horeca in ontwikkeling

Volgens Diedrik Ringenier, docent/coördinator bij de opleiding, heerst er in de horecasector nog vaak het beeld dat je het als werknemer vanzelf leert als je maar lang genoeg in de branche werkt. Toch is dat niet zo volgens hem. De horeca is voortdurend in ontwikkeling en de voormalig chefkok vindt dat er altijd wel wat te leren valt.

Breed inzetbaar

Met een diploma Culinary Professional op zak zijn de chefkoks breder inzetbaar. Volgens Ringenier is dat iets waar de horeca veel behoefte aan heeft.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer

Relevante artikelen

Alles van restaurant
    • Cafe

    Horeca Overijssel treedt hard op tegen overlastgevers

    10 oktober 2025 om 11:34
    • Cafe

    Horeca groothandel: de beste leveranciers voor jouw horecabedrijf

    9 oktober 2025 om 14:26

Aankomende evenementen

15 Nov
HORECA EXPO 2025
  • Buitenland
11 Jan
Horecava 2026
  • Noord-Holland
08 Feb
HorecaEvenTT 2026
  • Friesland