Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Koopkrachtmaatregelen laten op zich wachten, Rutte wil de tijd nemen

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Koopkrachtmaatregelen laten op zich wachten, Rutte wil de tijd nemen
Minister-president Mark Rutte wil het ongeduld bij de oppositie in de Tweede Kamer niet belonen door overhaast extra koopkrachtmaatregelen toe te zeggen. Hij zegt "geen ja en geen nee", maar wil de tijd nemen om voorstellen van met name de linkse partijen "serieus te bezien".

Rutte ziet met name brood in het voorstel van PvdA en GroenLinks om mensen die zorgtoeslag ontvangen, dit najaar eenmalig 500 euro extra te geven. "Dat zou nog dit jaar kunnen lukken", denkt hij. "Wij wijzen dat niet af maar er zitten wel technische aspecten aan."

Armste huishoudens

De premier denkt ook niet dat het nodig is er al voor de zomer een besluit over te nemen. De gemeenten zijn nog maar net begonnen met het uitkeren van de 800 euro aan inkomenssteun voor de armste huishoudens die eerder was beloofd. Hij schat in dat de ergste nood daarmee nu wordt verlicht. "Dat zal waarschijnlijk ook niet voldoende zijn", geeft de premier toe. Er moet meer gebeuren, "maar het is niet zo dat je dat per se morgen moet doen."

Financiële dekking

Het is niet de bedoeling om "dingen vooruit te schoppen", benadrukt Rutte. Maar het kabinet wil goed uitzoeken of de voorstellen vanuit de oppositie uitvoerbaar zijn en of er financiële dekking voor is. Het wil geen beloftes doen die niet kunnen worden waargemaakt. De oppositie reageert fel op de opmerkingen van de premier: veel partijen willen dat het kabinet wél nu ingrijpt en ervoor zorgt dat de financiële pijn voor huishoudens wordt verzacht.

Huurbevriezing

Over een van de voorstellen vanuit de linkse oppositie kan Rutte al wel uitsluitsel geven. "Een huurbevriezing gaat niet meer", aldus de premier.

Door: ANP

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.

18 september '23 (13:08)

FSIN: Recordomzet horeca met smalle marges

Nederlanders geven dit jaar waarschijnlijk een recordbedrag uit in restaurants en cafés. Dat meldt kennisplatform FoodService Instituut Nederland (FSIN), dat verwacht dat de totale omzet zal groeien naar 22 miljard euro. Dat is bijna 16 procent meer dan vorig jaar en ook meer dan in het laatste jaar voor de coronacrisis. Het is echter maar de vraag in hoeverre ondernemers van deze stijgende uitgaven kunnen profiteren, aangezien ook hun bedrijfskosten zijn gestegen.