Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Nog altijd geen beleid tegen seksuele intimidatie op de werkvloer

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Nog altijd geen beleid tegen seksuele intimidatie op de werkvloer
De meeste Nederlandse werkgevers hebben geen beleid ontwikkeld om seksuele intimidatie op de werkvloer tegen te gaan. Dat meldt vakbond CNV op basis van onderzoek onder 1600 leden. CNV vindt dat slachtoffers nog steeds vogelvrij zijn ondanks de grote aandacht voor seksuele intimidatie de afgelopen tijd in de media door onthullingen bij The Voice, Ajax en D66.

"Hier moet echt zo snel mogelijk verandering in komen", zegt CNV-voorzitter Piet Fortuin in een toelichting. "Wij pleiten ervoor dat ieder bedrijf een protocol tegen seksuele intimidatie ontwikkelt." Van de respondenten voelt 83 procent zich de laatste maanden nog niet veiliger als het gaat om seksuele intimidatie op de werkvloer. Zeven op de tien geeft aan dat hun werkgever geen beleid ontwikkelt op dit terrein.

Landelijk meldpunt

"Tijd dat werkgevers aan de slag gaan met dit thema", aldus Fortuin. "Niemand mag zich onveilig voelen op het werk." De vakbond pleit voor de invoering van een landelijk meldpunt waar slachtoffers van wangedrag zich kunnen melden.

Meerderheid vrouwen

Uit eerder onderzoek van CNV bleek dat een meerderheid van de werkende vrouwen op de werkvloer te maken heeft met een vorm van seksuele intimidatie. Het gaat dan om seksueel getinte opmerkingen, schunnige woorden of sissen. Van de vrouwen heeft bijna een op de drie wel eens te maken met aanranding of een andere fysieke vorm van seksuele intimidatie op het werk.

Door: ANP

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.

18 september '23 (13:08)

FSIN: Recordomzet horeca met smalle marges

Nederlanders geven dit jaar waarschijnlijk een recordbedrag uit in restaurants en cafés. Dat meldt kennisplatform FoodService Instituut Nederland (FSIN), dat verwacht dat de totale omzet zal groeien naar 22 miljard euro. Dat is bijna 16 procent meer dan vorig jaar en ook meer dan in het laatste jaar voor de coronacrisis. Het is echter maar de vraag in hoeverre ondernemers van deze stijgende uitgaven kunnen profiteren, aangezien ook hun bedrijfskosten zijn gestegen.