Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Just Eat Takeaway van Thuisbezorgd hekkensluiter in hoofdindex

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Just Eat Takeaway van Thuisbezorgd hekkensluiter in hoofdindex
De AEX-index van de aandelenbeurs in Amsterdam is maandag met een flinke winst gesloten, waarmee werd voortgeborduurd op de plus van vrijdag. Ook elders in Europa was het sentiment positief. Sterkste stijger bij de hoofdfondsen op het Damrak was financieel concern ING. Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway was juist hekkensluiter in de hoofdindex.

De AEX eindigde 1,6 procent hoger op 694,02 punten. De MidKap ging 0,7 procent vooruit tot 1022,55 punten. De hoofdgraadmeters in Frankfurt, Parijs en Londen lieten winsten tot 1,7 procent optekenen.

ING won 4,3 procent. Staalbedrijf ArcelorMittal, verzekeraar Aegon, verlichtingsproducent Signify en chipmachinebouwer ASML sloten met plussen tot 4,1 procent. Just Eat Takeaway sloot de rij met een koersdaling van 3,9 procent. Techinvesteerder Prosus en verzekeraar NN Group volgden met minnen tot 2 procent.

MidKap

In de MidKap had ABN AMRO een goede dag met een stijging van 4,2 procent, net als de aanbieder van postkluisjes InPost (plus 3,7 procent). Biotechnoloog Galapagos, kunstmestbedrijf OCI en koffieconcern JDE Peet's gingen bij de middelgrote fondsen met verliezen van meer dan 2 procent de handelsdag uit.

Bij de kleinere fondsen op Beursplein 5 was winkelvastgoedbedrijf Eurocommercial Properties een uitblinker met een plus van bijna 6 procent. Navigatiedienstverlener TomTom en detacheerder Brunel werden tot 3,6 procent lager gezet.

Siemens Gamesa

In Madrid dikte Siemens Gamesa ruim 6 procent in waarde aan. Het Duitse Siemens Energy (min 0,7 procent in Frankfurt) legt ruim 4 miljard euro neer voor de rest van de aandelen van de grootste windmolenproducent ter wereld die het nog niet bezit. Siemens Energy had al bevestigd een bod te overwegen op de aandelen van de Duits-Spaanse maker van windturbines.

De euro steeg in waarde nadat president Christine Lagarde van de Europese Centrale Bank (ECB) liet weten dat de rente vanaf juli waarschijnlijk zal worden verhoogd. De munt was 1,0678 dollar waard, tegen 1,0551 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,2 procent meer op 110,55 dollar. Brentolie werd 0,5 procent duurder op 113,08 dollar per vat.

Door: ANP

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.

18 september '23 (13:08)

FSIN: Recordomzet horeca met smalle marges

Nederlanders geven dit jaar waarschijnlijk een recordbedrag uit in restaurants en cafés. Dat meldt kennisplatform FoodService Instituut Nederland (FSIN), dat verwacht dat de totale omzet zal groeien naar 22 miljard euro. Dat is bijna 16 procent meer dan vorig jaar en ook meer dan in het laatste jaar voor de coronacrisis. Het is echter maar de vraag in hoeverre ondernemers van deze stijgende uitgaven kunnen profiteren, aangezien ook hun bedrijfskosten zijn gestegen.