KHN wil dat kabinet focust op coronazorg, zodat horeca niet opnieuw dicht moet

Het is een omgekeerde wereld volgens Koninklijke Horeca Nederland (KHN), want het kabinet verwacht dat het bedrijfsleven zelf met coronaplannen komt. De concrete uitwerking laat nog steeds te wensen over. Het risico hiervan is dat de zorgcrisis opnieuw bij ondernemers wordt gelegd als er een nieuwe lockdown komt, omdat de zorg het niet aankan. Dit meldt Hospitality Management.

KHN is van mening dat het kabinet ervoor moet zorgen dat de zorg maximaal coronabestendig is en een concrete coronastrategie wordt gepresenteerd. Op dit moment is het onduidelijk wat de parameters zijn waarop gestuurd wordt en wanneer de horecaondernemers bepaalde maatregelen opnieuw moeten invoeren. KHN vindt dat die duidelijkheid ook nodig is om vanuit de sectoren bij te kunnen dragen aan een open maatschappij.

Coronabestendige zorg

Robèr Willemsen, voorzitter van KHN, had verwacht dat er na twee jaar maatregelen zijn gekomen om een herhaling aankomend najaar te voorkomen. Hij vindt dat coronabestendige zorg de komende tijd de prioriteit van het kabinet moet zijn. Willemsen is van mening dat het niet waar kan zijn dat horecabedrijven straks weer gesloten moeten worden, omdat de zorg het niet aankan.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer