Horecasector wil meer duidelijkheid van minister Kuipers, waar wachten zij op?

Rob van Steen, directeur van Theaters Tilburg, heeft kisten met mondkapjes, anderhalvemeter-linten en handzeep opgeborgen. Nu zijn ze overbodig, maar de directeur kan de ‘corona-souvenirs’ op deze manier er zo weer bij pakken als het nodig is aankomend najaar. Dit meldt Omroep Brabant.

In het najaar worden miljoenen coronabesmettingen verwacht, aldus minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid. Hij heeft aangegeven dat ‘Den Haag niet meer alleen verantwoordelijk is’ en dat ‘corona van ons allemaal is’. En dus moet de horeca zelf met oplossingen komen om het virus in te dammen.

Van Steen geeft aan dat alle protocollen klaarliggen, maar dat de signaalwaardes ontbreken. Want wanneer voer je welke maatregelen in? De directeur mist een alarmeringssysteem waarin voor iedereen duidelijk is welke maatregelen wanneer moeten worden ingevoerd. Die duidelijkheid moet de overheid geven, vindt Van Steen.

KHN

Ruud Bakker van de Eindhovense Koninklijke Horeca Nederland-afdeling is het eens met Van Steen. Ook KHN heeft allerlei protocollen klaarliggen. De horecaman weet precies hoeveel tafeltjes er blijven als de anderhalfmeter-maatregel terugkomt.

Op dit moment wordt er vanuit de overheid gezegd dat de sectoren zich moeten voorbereiden, aldus Bakker. De horecaman vraagt zich af waarop gewacht moet worden en wanneer de sectoren moeten inspringen. Bakker wil meer duidelijkheid, want wat Kuipers nu zegt is veel vaag.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer