Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Horeca is bang voor nieuwe opleving coronavirus en de gevolgen ervan

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Horeca is bang voor nieuwe opleving coronavirus en de gevolgen ervan
Nadat Nederland twee jaar lang ‘op slot’ is geweest door het coronavirus, mag alles eindelijk weer. Toch heerst er onzekerheid bij horecaondernemers. In het najaar moeten zij een deel van de coronasteun terugbetalen. Daarnaast is er de angst dat corona terugkomt. Dit meldt RTV Oost.

De volle terrassen tijdens het mooie weer in de meivakantie laat de burger denken dat corona nooit heeft bestaan. Alsof de afgelopen twee pijnlijke jaren slechts een nachtmerrie waren. Toch is het wel echt gebeurd en ondervinden eigenaren van horecazaken nog altijd de gevolgen ervan.

Nieuwe opleving

Bart Ikink heeft een horecazaak in Oldenzaal. Hoewel hij optimistisch is, zit de angst dat het coronavirus opnieuw in het najaar opleeft wel ergens in zijn achterhoofd. De horecaondernemer geeft aan dat er daarnaast een hoge schuldenlast onder de ondernemers is waar zij niets aan kunnen doen. Hoeveel horecaeigenaren het momenteel moeilijk hebben, is onduidelijk. Over het algemeen lopen zij daar niet mee te koop, aldus Albert van Winden, voorzitter van MKB Twente.

Van Winden geeft aan dat sommige ondernemers de tegemoetkomingen die zij hebben gekregen, hebben gebruikt voor de verliezen die zij voorheen al hadden gemaakt. Volgens de voorzitter wordt het lastig als een ondernemer het ene gat met het andere gat vult.

Buffer

Ikink probeert vooruit te kijken en een financiële buffer op te bouwen voor het najaar. Hij geeft aan dat zij vijftien tot twintig procent meer omzet proberen te maken, zodat zij niet meer afhankelijk zijn van de bedrijfsvoering zoals het was. Er komt immers een moment dat alles moet worden terugbetaald en de belastingschuld moet worden afgelost, aldus Ikink.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.

18 september '23 (13:08)

FSIN: Recordomzet horeca met smalle marges

Nederlanders geven dit jaar waarschijnlijk een recordbedrag uit in restaurants en cafés. Dat meldt kennisplatform FoodService Instituut Nederland (FSIN), dat verwacht dat de totale omzet zal groeien naar 22 miljard euro. Dat is bijna 16 procent meer dan vorig jaar en ook meer dan in het laatste jaar voor de coronacrisis. Het is echter maar de vraag in hoeverre ondernemers van deze stijgende uitgaven kunnen profiteren, aangezien ook hun bedrijfskosten zijn gestegen.