Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Resultaten Sligro terug op pre-coronaniveau dankzij heropening horeca

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Resultaten Sligro terug op pre-coronaniveau, mede dankzij heropening horeca
De resultaten van groothandelsbedrijf Sligro zijn in het eerste kwartaal weer teruggekeerd naar de niveaus van voor de coronapandemie, meldt het bedrijf. De groei kwam vooral van de bezorging van producten aan bedrijven. Daarvan verdubbelde de omzet in vergelijking met dezelfde maanden vorig jaar, onder meer door het vervallen van coronamaatregelen en omdat bijvoorbeeld de horeca weer open was. Leveringen aan de zorg en catering deden het nog niet zo goed.

Begin 2022 had Sligro nog last van lockdowns in Nederland en België, waardoor de horeca dicht was en dus geen producten kon afnemen. Vanaf half februari en eind maart trokken de bestellingen weer aan toen de coronamaatregelen versoepeld en uiteindelijk geschrapt werden.

Ook prijsverhogingen stuwden de resultaten. Door verstoringen in de wereldwijde logistieke ketens, waardoor schaarste in producten en grondstoffen is ontstaan, stijgen de inkoopprijzen voor Sligro. Verder stegen de energieprijzen. Die hogere kosten rekent Sligro deels door. Wel waarschuwt Sligro dat de hoge inflatie op de korte termijn de winstgevendheid "enigszins drukt".

Voorspelling

Sligro verwacht dat het herstel van de afzetmarkten die nog niet op pre-coronaniveau zitten, zoals catering en de zorg, de komende kwartalen zal doorzetten. De oorlog in Oekraïne kan nog wel druk zetten op het herstel. "De ontwikkelingen na de zomer zijn mede afhankelijk van de ontwikkelingen in Oekraïne en daarmee minder goed te voorspellen", aldus Sligro in een handelsbericht. Aan een voorspelling voor het komende halfjaar waagt het bedrijf zich niet.

Over de maanden januari, februari en maart kwam de omzet uit op 468 miljoen euro, een toename van bijna 43 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf meldt geen winstcijfer.

Door: ANP

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.

18 september '23 (13:08)

FSIN: Recordomzet horeca met smalle marges

Nederlanders geven dit jaar waarschijnlijk een recordbedrag uit in restaurants en cafés. Dat meldt kennisplatform FoodService Instituut Nederland (FSIN), dat verwacht dat de totale omzet zal groeien naar 22 miljard euro. Dat is bijna 16 procent meer dan vorig jaar en ook meer dan in het laatste jaar voor de coronacrisis. Het is echter maar de vraag in hoeverre ondernemers van deze stijgende uitgaven kunnen profiteren, aangezien ook hun bedrijfskosten zijn gestegen.