Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Veel reserveringen voor brunches en diners tijdens Pasen

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Het is druk bij restaurants en andere eetgelegenheden met reserveringen voor brunches en diners tijdens Pasen. De horeca was vorig jaar met de paasdagen nog noodgedwongen dicht vanwege corona, maar nu zijn mensen weer welkom. Volgens brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN) zijn veel plekken al volledig volgeboekt. "Gasten willen graag weer volop genieten en ondernemers willen hun gasten graag verwelkomen nu het eindelijk weer kan."

Bij horecaondernemer Herman Hell, die verschillende zaken in de regio Rotterdam heeft, loopt het uitstekend met de boekingen voor de paasdagen. "De brunches zijn al bijna helemaal vol. De mensen zijn blij dat ze weer mogen. Wij hebben dus niet te klagen", zegt Hell.

Zijn Amsterdamse collega Michel Pais kan dat bevestigen. "Het weer is ook fantastisch en dat helpt enorm, vooral omdat wij ook veel terrassen hebben." Volgens Pais, die meerdere zaken in de hoofdstad heeft, loopt het vooral goed met de reserveringen voor lunches. Hij ziet ook dat er meer toeristen uit het buitenland naar Amsterdam komen en in zijn zaken willen eten. "We ontvangen ze met open armen."

Personeel

Ook bij restaurant De Vrienden in Ommen loopt het prima met de boekingen. "We zitten bomvol. Alles is al voorgereserveerd", aldus eigenaar Ruben Strating die onlangs een tweede restaurant opende. Hij zegt dat veel van zijn gasten toeristen zijn die de omgeving van het Overijsselse Ommen bezoeken. "Het toerisme komt weer op gang en dat zie je."

De horeca kampt nog wel met een personeelstekort, mede omdat tijdens de coronacrisis veel werknemers zijn vertrokken en niet meer zijn teruggekeerd. KHN spreekt zelfs van een zorgelijk tekort, ondanks de vele vacatures in de horeca.

Volgens Hell zijn er voldoende mensen om de boel in zijn zaken draaiende te houden met de paasdagen, hoewel hij ook uitval door griep ziet. Hij zegt op de uitkijk te blijven staan voor extra personeel. Ook Pais heeft met tekorten aan mankracht te maken, maar heeft de roosters voor de paasdagen wel rond, hoewel dat volgens hem niet makkelijk was.

Door: ANP

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.

18 september '23 (13:08)

FSIN: Recordomzet horeca met smalle marges

Nederlanders geven dit jaar waarschijnlijk een recordbedrag uit in restaurants en cafés. Dat meldt kennisplatform FoodService Instituut Nederland (FSIN), dat verwacht dat de totale omzet zal groeien naar 22 miljard euro. Dat is bijna 16 procent meer dan vorig jaar en ook meer dan in het laatste jaar voor de coronacrisis. Het is echter maar de vraag in hoeverre ondernemers van deze stijgende uitgaven kunnen profiteren, aangezien ook hun bedrijfskosten zijn gestegen.