Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Veel reserveringen voor brunches en diners tijdens Pasen

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Het is druk bij restaurants en andere eetgelegenheden met reserveringen voor brunches en diners tijdens Pasen. De horeca was vorig jaar met de paasdagen nog noodgedwongen dicht vanwege corona, maar nu zijn mensen weer welkom. Volgens brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN) zijn veel plekken al volledig volgeboekt. "Gasten willen graag weer volop genieten en ondernemers willen hun gasten graag verwelkomen nu het eindelijk weer kan."

Bij horecaondernemer Herman Hell, die verschillende zaken in de regio Rotterdam heeft, loopt het uitstekend met de boekingen voor de paasdagen. "De brunches zijn al bijna helemaal vol. De mensen zijn blij dat ze weer mogen. Wij hebben dus niet te klagen", zegt Hell.

Zijn Amsterdamse collega Michel Pais kan dat bevestigen. "Het weer is ook fantastisch en dat helpt enorm, vooral omdat wij ook veel terrassen hebben." Volgens Pais, die meerdere zaken in de hoofdstad heeft, loopt het vooral goed met de reserveringen voor lunches. Hij ziet ook dat er meer toeristen uit het buitenland naar Amsterdam komen en in zijn zaken willen eten. "We ontvangen ze met open armen."

Personeel

Ook bij restaurant De Vrienden in Ommen loopt het prima met de boekingen. "We zitten bomvol. Alles is al voorgereserveerd", aldus eigenaar Ruben Strating die onlangs een tweede restaurant opende. Hij zegt dat veel van zijn gasten toeristen zijn die de omgeving van het Overijsselse Ommen bezoeken. "Het toerisme komt weer op gang en dat zie je."

De horeca kampt nog wel met een personeelstekort, mede omdat tijdens de coronacrisis veel werknemers zijn vertrokken en niet meer zijn teruggekeerd. KHN spreekt zelfs van een zorgelijk tekort, ondanks de vele vacatures in de horeca.

Volgens Hell zijn er voldoende mensen om de boel in zijn zaken draaiende te houden met de paasdagen, hoewel hij ook uitval door griep ziet. Hij zegt op de uitkijk te blijven staan voor extra personeel. Ook Pais heeft met tekorten aan mankracht te maken, maar heeft de roosters voor de paasdagen wel rond, hoewel dat volgens hem niet makkelijk was.

Door: ANP

22 januari '25 (14:19)

Tweehonderd mensen willen graag pannenkoeken bakken op Terschelling

Naar de functie van pannenkoekenbakker op Terschelling hebben ruim tweehonderd mensen uit heel Nederland gesolliciteerd. Eigenaresse Britt van der Wal van Eethuis Hans & Grietje zag de sollicitanten overal vandaan komen. Dat meldt Omroep Friesland.

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.