Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Horecaondernemers in deze plaatsen mogen wél hun terrassen verruimen

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 7 min
location_on [xx]km
De verruiming van de terrassen is een onderwerp dat de laatste tijd vaak in het nieuws is. In sommige gemeenten mogen horecaeigenaren namelijk niet meer voor een ruimere opstelling gaan, terwijl dit op andere plaatsen wel mag. In de onderstaande plaatsen kunnen de ondernemers opgelucht ademhalen, want zij mogen wél weer voor een ruimere opstelling gaan. Dit melden Parkstad Actueel, de Gelderlander en Haarlems Weekblad. 

Heerlen

In de gemeente Heerlen mogen horecaondernemers de terrassen tot 1 april 2024 uitbreiden. Dat is een verlenging van twee jaar. Het besluit is genomen om de ondernemers te ondersteunen, omdat velen het zwaar hebben getroffen door de coronapandemie.

Deventer

Horecaeigenaren in Deventer mogen tot en met 31 mei 2022 ruimere terrassen opzetten. Daarna volgt de zogeheten evenementenopstelling vanwege de Zomerkermis, maar als deze voorbij is moeten de zaken weer naar de oorspronkelijke opstelling.

Ondernemers en Koninklijke Horeca Nederland (KHN) hebben een verzoek bij de gemeente ingediend om de voormalige terrasopstelling te laten onderzoeken. Zij willen dat er meer ruimte komt op de terrassen.

Goes

De horecaondernemers in Goes mogen dit seizoen hun terrassen uitbreiden. Zij zijn hier blij mee, want het geeft hen ademruimte. Toch blijft het Café Nationaal in Goes voorzichtig met het neerzetten van extra tafels. Het bedrijf wil eerst roeien met de riemen die zij hebben, want het blijft onzeker hoe de herfst gaat uitpakken. Daarom zullen de tafels in ongeveer dezelfde hoeveelheid als vorig jaar worden neergezet.

Oss

In het centrum van Oss kunnen eigenaren van horecazaken tot 1 oktober hun terrassen weer vergroten. Dit besluit werd in eerste instantie genomen vanwege het kunnen waarborgen van de anderhalve meter tussen de gasten. Hoewel dit niet meer verplicht is, blijft het besluit staan. Ondernemers kunnen de omzet die zij hebben misgelopen op die manier inhalen.

Haarlem

Ook in Haarlem mogen horecaondernemers dit jaar hun terrassen uitbreiden, zodat zij hun omzet kunnen inhalen. In eerste instantie was de bedoeling dat de eigenaren van de zaken vanaf dit jaar weer terug zouden gaan naar hun oorspronkelijke terrasopstelling. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om te verlengen tot 1 oktober.

Door: Nationale Horecagids

28 augustus '25 ( 8:32)

Zuivel en vlees komende jaren nog duurder vanwege kleinere veestapel

Zuivelproducten, zoals kaas, melk en boter, evenals vleesproducten in de supermarkt worden naar verwachting de komende jaren nog duurder door de krimp van de Nederlandse veestapel, zegt ABN AMRO. Volgens de bank raakt de zuivel- en vleessector verstoord doordat steeds meer boerenbedrijven gebruikmaken van beëindigingsregelingen. "Het aanbod van vlees en melk van Nederlandse bodem daalt, wat een prijsopdrijvend effect heeft", staat in een sectorrapport van de bank.

28 augustus '25 ( 8:32)

Dinnershow Mamma Mia! The Party in Rotterdam komt abrupt tot een einde

De dinnershow Mamma Mia! The Party in Rotterdam stopt. Dat heeft het Zweedse bedrijf Pophouse Entertainment, dat door ABBA-lid Björn Ulvaeus is opgericht, in een verklaring laten weten. "Na een jaar voor uitverkochte zalen in Rotterdam te hebben gespeeld, moeten we bevestigen dat het doek valt voor de optredens van Mamma Mia! The Party" in de stad, aldus Pophouse Entertainment.

26 augustus '25 ( 8:34)

Vakbonden CNV en FNV 'verrast' over overname Douwe Egberts en Pickwick door Amerikanen

CNV en FNV zijn "verrast" over de overname van Douwe Egberts-moederbedrijf JDE Peet's door het Amerikaanse Keurig Dr Pepper die maandagochtend werd bekendgemaakt. De vakbonden hebben vragen over de toekomst van Nederlandse vestigingen van JDE Peet's door die overname ter waarde van 15,7 miljard euro.

18 augustus '25 (10:12)

Manager onterecht beschuldigd van diefstal krijgt ruim 20.000 euro van restaurant

Een 38-jarige oud-manager van het Koreaanse restaurant Kim’s So in Amsterdam kreeg in februari 2025 een schok: ze werd van diefstal van ruim 6.500 euro aan fooi beschuldigd en op staande voet ontslagen. Haar baas dreigde zelfs met een aangifte bij de politie. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

10 augustus '25 (13:36)

Turkse vorstschade kan voor flink duurdere hazelnootproducten zorgen

Producten met hazelnoten worden komende tijd mogelijk flink duurder. De groothandelsprijzen voor hazelnoten zijn dit oogstseizoen fors gestegen door vorstschade in Turkije, 's werelds grootste producent. Volgens het in Amsterdam gevestigde grondstoffenplatform Vesper kost een ton Turkse hazelnoten nu ongeveer 9400 euro. Dat is ruim een derde meer dan begin dit jaar.

08 augustus '25 (12:59)

Voedselprijzen wereldwijd op hoogste niveau in twee jaar

De wereldwijde voedselprijzen zijn in juli gestegen naar het hoogste niveau in ruim twee jaar. De stijging wordt aangejaagd door hogere prijzen voor vlees en plantaardige oliën, meldt de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO).

07 augustus '25 ( 8:32)

Kasteelt geeft boost aan aardbeien: oogst verdubbeld in 15 jaar

De aardbeienoogst in Nederland is in vijftien jaar verdubbeld, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dit komt vooral doordat meer aardbeien onder glas en plastic tunnels worden geteeld. De totale teeltoppervlakte van aardbeien is in dezelfde periode met ruim 15 procent gedaald, tot 1400 hectare.

25 juni '25 ( 8:55)

TNO: Honderdduizenden werknemers last van hitte op werkvloer

Bijna 360.000 werknemers in Nederland ervaren "hittestress" op het werk. Dat is ongeveer 4 procent van de beroepsbevolking, meldt TNO op basis van onderzoek. Koks, politieagenten, bakkers en lassers behoren tot de beroepsgroepen die het meest te lijden hebben onder ernstige hitteklachten.

22 januari '25 (14:19)

Tweehonderd mensen willen graag pannenkoeken bakken op Terschelling

Naar de functie van pannenkoekenbakker op Terschelling hebben ruim tweehonderd mensen uit heel Nederland gesolliciteerd. Eigenaresse Britt van der Wal van Eethuis Hans & Grietje zag de sollicitanten overal vandaan komen. Dat meldt Omroep Friesland.

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.