Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Horecaondernemers in deze plaatsen mogen wél hun terrassen verruimen

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 7 min
location_on [xx]km
De verruiming van de terrassen is een onderwerp dat de laatste tijd vaak in het nieuws is. In sommige gemeenten mogen horecaeigenaren namelijk niet meer voor een ruimere opstelling gaan, terwijl dit op andere plaatsen wel mag. In de onderstaande plaatsen kunnen de ondernemers opgelucht ademhalen, want zij mogen wél weer voor een ruimere opstelling gaan. Dit melden Parkstad Actueel, de Gelderlander en Haarlems Weekblad. 

Heerlen

In de gemeente Heerlen mogen horecaondernemers de terrassen tot 1 april 2024 uitbreiden. Dat is een verlenging van twee jaar. Het besluit is genomen om de ondernemers te ondersteunen, omdat velen het zwaar hebben getroffen door de coronapandemie.

Deventer

Horecaeigenaren in Deventer mogen tot en met 31 mei 2022 ruimere terrassen opzetten. Daarna volgt de zogeheten evenementenopstelling vanwege de Zomerkermis, maar als deze voorbij is moeten de zaken weer naar de oorspronkelijke opstelling.

Ondernemers en Koninklijke Horeca Nederland (KHN) hebben een verzoek bij de gemeente ingediend om de voormalige terrasopstelling te laten onderzoeken. Zij willen dat er meer ruimte komt op de terrassen.

Goes

De horecaondernemers in Goes mogen dit seizoen hun terrassen uitbreiden. Zij zijn hier blij mee, want het geeft hen ademruimte. Toch blijft het Café Nationaal in Goes voorzichtig met het neerzetten van extra tafels. Het bedrijf wil eerst roeien met de riemen die zij hebben, want het blijft onzeker hoe de herfst gaat uitpakken. Daarom zullen de tafels in ongeveer dezelfde hoeveelheid als vorig jaar worden neergezet.

Oss

In het centrum van Oss kunnen eigenaren van horecazaken tot 1 oktober hun terrassen weer vergroten. Dit besluit werd in eerste instantie genomen vanwege het kunnen waarborgen van de anderhalve meter tussen de gasten. Hoewel dit niet meer verplicht is, blijft het besluit staan. Ondernemers kunnen de omzet die zij hebben misgelopen op die manier inhalen.

Haarlem

Ook in Haarlem mogen horecaondernemers dit jaar hun terrassen uitbreiden, zodat zij hun omzet kunnen inhalen. In eerste instantie was de bedoeling dat de eigenaren van de zaken vanaf dit jaar weer terug zouden gaan naar hun oorspronkelijke terrasopstelling. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om te verlengen tot 1 oktober.

Door: Nationale Horecagids

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.