Ook politiebond roept kabinet op om de horeca weer te openen

De Nederlandse Politiebond wil dat het kabinet op zeer korte termijn de coronamaatregelen versoepelt. Niet alleen de horeca, maar ook de cultuursector zou snel weer open moeten omdat "mensen een ventiel nodig hebben".

Dat stelde voorzitter Jan Struijs maandag in het NOS Radio 1 Journaal. Hij reageerde op een groot aantal incidenten waarbij de politie de afgelopen dagen moest ingrijpen. "We merken dat we twee jaar onderweg zijn", aldus Struijs. "We merken dat ook steeds vaker de gegoede burger reageert op politiemensen. Op illegale feesten treffen we steeds vaker mensen van 50-plus. Er moet een ventiel komen: de horeca, de theaters, noem maar op. Politiemensen, als thermometer van de samenleving, zien het welzijn van de mensen afnemen."

Veiligheidsberaad

Eerder deden ook de gezamenlijke burgemeesters van het Veiligheidsberaad al een soortgelijke oproep aan het kabinet. De cultuursector zelf vroeg afgelopen woensdag massaal aandacht voor de penibele situatie tijdens de landelijke actie Kapsalon Theater. De Nederlandse Politiebond merkt ook op dat het aantal incidenten met huiselijk geweld de laatste tijd fors is toegenomen.

Door: ANP