Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Weer grote kerstdrukte rond bezorgmaaltijden door sluiting horeca

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Het loopt weer storm met de bestellingen van maaltijden en dinerboxen voor de kerstdagen, nu restaurants vanwege de coronamaatregelen opnieuw verplicht zijn gesloten. Alle inspanningen worden gedaan om de drukte het hoofd te bieden en bij verschillende sites voor maaltijdbezorging is het al niet meer mogelijk om nog diners te bestellen voor de kerst.

Mathijs Heijting, topman van het platform thuisuiteten.nl, spreekt van extreme drukte met duizenden orders die moeten worden verwerkt. Hij werkt samen met tientallen toprestaurants. Volgens Heijting moet dag en nacht worden doorgewerkt om alle gekoelde bestellingen te kunnen verwerken en die bij de mensen thuis te bezorgen. Er zijn ook afhaalmogelijkheden en maaltijden liggen in de schappen bij verschillende supermarkten van Albert Heijn. Het is niet meer mogelijk om nog bestellingen voor de kerst te doen. "Voor de restaurants is het alle zeilen bijzetten maar voor ons ook", aldus Heijting.

Jan Bartelsman, topman van Cooklikeachef.nl dat gerechten van de sterrenrestaurants De Librije, Parkheuvel, De Kromme Watergang en Aan de Poel thuis bezorgt, meldt eveneens dat het uitstekend loopt met de orders en dat alles voor de kerstdagen al is uitverkocht. Volgens hem gingen mensen na het nieuws van de gehele sluiting van de horeca massaal bestellingen bij zijn site plaatsen voor exclusieve gerechten en dure wijnen.

Maaltijdboxen

De landelijke tapasketen La Cubanita is eveneens actief met bezorging en afhaal voor de kerstdagen. "Iedereen is druk bezig. Net als vorig jaar gaat het weer hard met de maaltijdboxen. Het is daarom alle handjes aan dek, want we zijn hier niet op ingericht en extra personeel is niet te vinden. Dus iedereen wordt nu ingezet", zegt een woordvoerder van La Cubanita.

Hotel- en restaurantketen Van der Valk, die via meerdere vestigingen door het hele land maaltijden aanbiedt via bezorging of afhaal, laat weten dat er wisselend succes wordt behaald met die verkopen. Een zegsman van Van der Valk geeft aan dat de verkoop van maaltijden aan huis lang niet opweegt tegen de sluiting van de restaurants van het bedrijf die normaal met de kerstdagen goed bezocht worden.

Just Eat Takeaway zegt dat het voor Thuisbezorgd.nl vooral op tweede kerstdag druk is "omdat mensen dan vaak al twee dagen uitgebreid in de keuken hebben gestaan en bovendien graag op de bank een kerstfilm kijken en dus kiezen voor het gemak van bestellen". De maaltijdbezorger ziet dat er over het algemeen luxere maaltijden worden besteld voor de kerst want "mensen kiezen dan net even een voorgerecht of dessert erbij". Om de drukte aan te kunnen zet het bedrijf extra personeel in, niet alleen bezorgers, maar ook op de klantenservice en voor de IT, laat een woordvoerster weten.

Door: ANP

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.

18 september '23 (13:08)

FSIN: Recordomzet horeca met smalle marges

Nederlanders geven dit jaar waarschijnlijk een recordbedrag uit in restaurants en cafés. Dat meldt kennisplatform FoodService Instituut Nederland (FSIN), dat verwacht dat de totale omzet zal groeien naar 22 miljard euro. Dat is bijna 16 procent meer dan vorig jaar en ook meer dan in het laatste jaar voor de coronacrisis. Het is echter maar de vraag in hoeverre ondernemers van deze stijgende uitgaven kunnen profiteren, aangezien ook hun bedrijfskosten zijn gestegen.