Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

4 keer slimme gadgets die jouw horecazaak moet hebben

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 9 min
location_on [xx]km
Wist je dat je je leven een stuk makkelijker kunt maken met slimme gadgets? Niet alleen thuis maar ook in jouw horecazaak. Slimme gadgets en technische snufjes helpen niet alleen om jouw zaak efficiënter te runnen maar in veel gevallen draagt het ook bij aan klanttevredenheid wat vaak weer zorgt voor goede reviews. Dat is natuurlijk precies wat we hebben willen want goede reviews zorgen weer voor meer klanten en zo is het kringetje weer rond. In dit artikel vertellen we meer over de slimme gadgets die jouw horecazaak eigenlijk wel moet hebben anno nu. 

Tablets in de horeca

In zo goed als ieder huishouden is wel een tablet te vinden. Dan is het eigenlijk een hele logische stap om hier ook in je horecazaak mee te gaan werken. Niet alleen voor je klanten om drankjes of gerechten mee te bestellen maar ook voor je medewerkers. Je kunt zorgen dat er bij iedere tafel een tablet beschikbaar is waarmee de klant zelf de bestellingen door kan geven. Zo hoeven zij niet te wachten tot een medewerker beschikbaar is. Wachttijden zorgen vaak voor veel irritatie en hebben een flinke invloed op de klant tevredenheid. Door dit weg te nemen met een eenvoudig item als een tablet kun je dus heel gemakkelijk de klant tevredenheid verhogen. Bovendien gaat het uitserveren sneller aangezien je je medewerkers hier vol op in kunt zetten. 
 
Daarnaast kunnen tablets heel goed gebruikt worden als kassasysteem. Tablet-kassa’s zijn namelijk draagbaar en flexibel. Bovendien zijn ze toegankelijk en gebruiksvriendelijk aangezien iedere leek inmiddels wel weet hoe een tablet werkt. Je bent dus veel minder of zelfs helemaal geen tijd kwijt om je personeel te trainen zodat ze met een ingewikkeld kassasysteem om kunnen gaan. Daarnaast zijn tablet kassasystemen ook nog eens een heel stuk goedkoper dan de traditionele kassasystemen. Een win win situatie dus.  
 

Met portofoons in je horecazaak werken

Uit onderzoek is gebleken dat één van de grootste ergernissen onder klanten in een horeca gelegenheid ontstaan door het feit dat medewerkers naar elkaar lopen te schreeuwen. Of dit nu is om bestellingen door te geven of iets duidelijk te maken aan de bediening onderling of de bediening aan de keuken, feit blijft dat schreeuwen onprofessioneel overkomt en lijkt tot irritatie onder klanten. Met portofoons on je horecazaak werken neemt dit probleem in een keer weg. De bediening kan op een normaal geluidsniveau iets doorgeven aan elkaar of de keuken. Het scheelt heen en weer lopen waarbij het risico bestaat dat de aandacht naar een andere tafel getrokken wordt en de bestelling of het gevraagde item van de eerste tafel vergeten wordt met alle irritaties van dien. Iedereen staat met elkaar in verbinding wat in veel gevallen leidt tot een grotere klanttevredenheid. Let er hierbij wel op dat je medewerkers deze gadget niet alleen maar gaan gebruiken voor social talk tijdens het bedienen want neem van ons aan dat dit een averechtse werking zal hebben op je klanttevredenheid!  
 

Hulp bij het schoonmaken

Een andere slimme gadget die jouw horecazaak moet hebben is een robotstofzuiger. Natuurlijk ontkom je niet aan zelf schoonmaken en zorgen dat alles spik en span is maar een robotstofzuiger komt bijvoorbeeld ook op lastig bereikbare plaatsen zoals bijvoorbeeld onder de bank, onder een kast, in die moeilijk bereikbare hoek en ga zo maar door. Door de robotstofzuiger in te zetten, hebben jij en je medewerkers de handen vrij voor andere klussen. Je hoeft daarna alleen nog even te dweilen en je zaak is weer klaar voor een nieuwe ronde.  
 

De slimme schakelaar mag ook zeker niet ontbreken in jouw horeca onderneming

Tot slot de slimme schakelaar. Deze onmisbare gadget mag eigenlijk in geen enkele horeca gelegenheid meer ontbreken. Met een slimme schakelaar kun je verschillende apparaten op afstand bedienen. Zo kun je bijvoorbeeld de lichten wat dimmen terwijl je midden in de zaak staat, ook de muziek en de verwarming kunnen hoer op aan gesloten worden. Je benen uit je lijf lopen om alle knoppen in de zaak te kunnen bedienen is met deze gadget zeker verleden tijd. 
15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.

18 september '23 (13:08)

FSIN: Recordomzet horeca met smalle marges

Nederlanders geven dit jaar waarschijnlijk een recordbedrag uit in restaurants en cafés. Dat meldt kennisplatform FoodService Instituut Nederland (FSIN), dat verwacht dat de totale omzet zal groeien naar 22 miljard euro. Dat is bijna 16 procent meer dan vorig jaar en ook meer dan in het laatste jaar voor de coronacrisis. Het is echter maar de vraag in hoeverre ondernemers van deze stijgende uitgaven kunnen profiteren, aangezien ook hun bedrijfskosten zijn gestegen.