Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Koningin Máxima brengt bezoek aan horecaondernemers in Geertruidenberg

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Hare Majesteit Koningin Máxima heeft woensdagmiddag 15 december een werkbezoek gebracht aan een aantal horecaondernemers in Geertruidenberg. Op drie locaties sprak Koningin Máxima met ondernemers over de impact van de coronacrisis op hun bedrijven en op hun persoonlijke situatie. Dit meldt het Koninklijk Huis.

Bij restaurant en kookstudio ‘Koken aan de Markt’ ging Koningin Máxima in gesprek met de eigenaar en met twee andere restauranthouders over de gevolgen van de coronamaatregelen voor hun ondernemingen. Hierna bezocht Koningin Máxima café ‘Huis ten Bos’ voor een gesprek met de eigenaar van een feest- en vergaderlocatie, de voorzitter van de lokale ondernemersvereniging en met het cafépersoneel. Voor veel vaste bezoekers is hun stamkroeg een belangrijke ontmoetingsplek en door de gedeeltelijke sluiting van de horeca zijn hun sociale contacten beperkt. Het werkbezoek werd afgesloten bij evenementenlocatie ‘Fort Sint Gertrudis’. De uitbaters hebben de exploitatie van het fort middenin de coronacrisis overgenomen.

Coronatijd 

In de gesprekken was aandacht voor de uitdagingen van ondernemen in moeilijke tijden, voor de impact van de avondlockdown op de voor de sector belangrijke decembermaand en voor de verwachtingen van de ondernemers voor de langere termijn. Ook is gesproken over creatieve initiatieven om ook in coronatijd omzet te genereren en over het blijven motiveren van medewerkers terwijl er tijdelijk minder of ander werk is.

Door: Nationale Horecagids 
Beeld: Koninklijk Huis

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.

18 september '23 (13:08)

FSIN: Recordomzet horeca met smalle marges

Nederlanders geven dit jaar waarschijnlijk een recordbedrag uit in restaurants en cafés. Dat meldt kennisplatform FoodService Instituut Nederland (FSIN), dat verwacht dat de totale omzet zal groeien naar 22 miljard euro. Dat is bijna 16 procent meer dan vorig jaar en ook meer dan in het laatste jaar voor de coronacrisis. Het is echter maar de vraag in hoeverre ondernemers van deze stijgende uitgaven kunnen profiteren, aangezien ook hun bedrijfskosten zijn gestegen.