Normal_rss_entry-337401

Het kabinet legt de horeca "feitelijk plat", maar komt verder met "halfzachte maatregelen", concludeert voorzitter Robèr Willemsen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Hij vreest dat de impact van de pandemie op deze manier "nog lang bij ons zal blijven" en noemt de gevolgen voor de horecabranche niet te overzien. Wel vindt de branchevoorman het goed dat er nu serieus werk wordt gemaakt van een aanvulling op het huidige compensatiepakket.

De vrijdagavond aangekondigde verplichte sluiting om 17.00 uur biedt voor sommige restaurants wellicht nog een klein beetje ruimte. Maar voor het merendeel van de horeca komt dit in de ogen van Willemsen neer op een volledige lockdown. Hij vindt het ook vervelend dat er na drie weken pas een evaluatiemoment van het beleid komt. Dat zou veel te laat zijn. De voor de branche zo belangrijke decembermaand is dan eigenlijk al volledig afgeschreven.

Afhalen en bezorgen 

Afhalen en bezorgen van eten blijft komende tijd wel mogelijk. Willemsen denkt dat er vanuit de horeca weer veel initiatieven ontplooid zullen worden om mensen op die manier toch te kunnen bedienen. "Dat hebben we vorig jaar ook gezien. Er zit heel veel creativiteit in de horeca."

Door: ANP