Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Zo haal je het meeste uit jouw horeca apparatuur

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 7 min
location_on [xx]km

Deze koelapparatuur mag niet ontbreken in je eigen zaak

Open je een nieuw restaurant of knap je een bestaand restaurant op, dan dien je diverse horeca apparatuur aan te schaffen. Denk bijvoorbeeld aan koelapparatuur zoals een horeca koelkast. Het aanschaffen van de juiste koelapparatuur draagt bij aan tot hoeverre jouw zaak een succes wordt, want jouw eten moet zo goed mogelijk gekoeld zijn. Wij vertellen je in dit artikel meer over koelapparatuur en welke soorten koelapparatuur er niet mogen ontbreken in jouw restaurant. Lees snel verder voor meer informatie over koelapparatuur. 
 

Meer ruimte met de juiste koelapparatuur

Met koelapparatuur heb je de juiste plek voor het bewaren van al je ingrediënten. Echter moet je hierbij wel nadenken over de vorm en capaciteit van de apparatuur voordat je koelapparatuur koopt. Kies voor koelapparatuur waar je al het voedsel wat jouw restaurant produceert in kunt bewaren en zorg ervoor dat dit bij de indeling van de keuken past. Ga voorafgaand aan het aanschaffen van koelapparatuur na hoeveel ruimte je hiervoor beschikbaar hebt in de keuken en bedenk daarna wat je zoal wilt opslaan in de keuken. Voor ieder restaurant is er wel geschikte koelapparatuur te vinden, wat betekent dat je de koelapparatuur voor jouw zaak snel gevonden hebt.
 

Soorten koelapparatuur

Je kunt diverse soorten koelapparatuur kiezen. Welke koelapparatuur je kiest, is geheel afhankelijk van wat voor soort restaurant je hebt en hoeveel je gekoeld wenst te hebben. Je kunt kiezen uit koeltemperatuur zoals:
  • De horeca koelkast: ook hierin zijn er diverse varianten, zoals een onderbouw koelkast, doorrijkoelkast, prep-koelkasten en inloopkoelers. Het kan zijn dat je een combinatie hiervan nodig hebt.
  • Horeca vriezers: ook een horeca vriezer is van groot belang. Deze kun je in diverse maten kopen. Koop een vriezer die precies bij jouw capaciteit voedsel past.
  • Drankdispensers: mocht je een fast food restaurant hebben, dan zijn zelfbedieningsautomaten onmisbaar. Voordat je een drankdispenser koopt, is het aan te raden je te bedenken hoeveel soorten frisdrank je wilt aanbieden en welke merken dit moeten zijn.
  • IJsblokjesmachine: ook ijsblokjes zijn essentieel voor restaurants en cafés. Zo kun je jouw gasten heerlijke koude drankjes serveren, die zeker hard zullen gaan tijdens de zomermaanden.
 
Je weet nu welke koelapparatuur er niet mag ontbreken in jouw restaurant. Ga op zoek naar de juiste koelapparatuur via het internet en schaf direct aan wat je nodig hebt.  
13 september '25 ( 9:20)

De Pizzabakkers sluit panden in Amsterdam

In Amsterdam zijn vier panden voor een halfjaar gesloten, daartoe besloot de locoburgemeester vrijdag. Het gaat om filialen van De Pizzabakkers, twee op de Plantage Kerklaan, een op de Overtoom en een op de Haarlemmerdijk. De pizzaketen is de laatste tijd meerdere keren doelwit geweest van explosies.

28 augustus '25 ( 8:32)

Zuivel en vlees komende jaren nog duurder vanwege kleinere veestapel

Zuivelproducten, zoals kaas, melk en boter, evenals vleesproducten in de supermarkt worden naar verwachting de komende jaren nog duurder door de krimp van de Nederlandse veestapel, zegt ABN AMRO. Volgens de bank raakt de zuivel- en vleessector verstoord doordat steeds meer boerenbedrijven gebruikmaken van beëindigingsregelingen. "Het aanbod van vlees en melk van Nederlandse bodem daalt, wat een prijsopdrijvend effect heeft", staat in een sectorrapport van de bank.

28 augustus '25 ( 8:32)

Dinnershow Mamma Mia! The Party in Rotterdam komt abrupt tot een einde

De dinnershow Mamma Mia! The Party in Rotterdam stopt. Dat heeft het Zweedse bedrijf Pophouse Entertainment, dat door ABBA-lid Björn Ulvaeus is opgericht, in een verklaring laten weten. "Na een jaar voor uitverkochte zalen in Rotterdam te hebben gespeeld, moeten we bevestigen dat het doek valt voor de optredens van Mamma Mia! The Party" in de stad, aldus Pophouse Entertainment.

26 augustus '25 ( 8:34)

Vakbonden CNV en FNV 'verrast' over overname Douwe Egberts en Pickwick door Amerikanen

CNV en FNV zijn "verrast" over de overname van Douwe Egberts-moederbedrijf JDE Peet's door het Amerikaanse Keurig Dr Pepper die maandagochtend werd bekendgemaakt. De vakbonden hebben vragen over de toekomst van Nederlandse vestigingen van JDE Peet's door die overname ter waarde van 15,7 miljard euro.

18 augustus '25 (10:12)

Manager onterecht beschuldigd van diefstal krijgt ruim 20.000 euro van restaurant

Een 38-jarige oud-manager van het Koreaanse restaurant Kim’s So in Amsterdam kreeg in februari 2025 een schok: ze werd van diefstal van ruim 6.500 euro aan fooi beschuldigd en op staande voet ontslagen. Haar baas dreigde zelfs met een aangifte bij de politie. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

10 augustus '25 (13:36)

Turkse vorstschade kan voor flink duurdere hazelnootproducten zorgen

Producten met hazelnoten worden komende tijd mogelijk flink duurder. De groothandelsprijzen voor hazelnoten zijn dit oogstseizoen fors gestegen door vorstschade in Turkije, 's werelds grootste producent. Volgens het in Amsterdam gevestigde grondstoffenplatform Vesper kost een ton Turkse hazelnoten nu ongeveer 9400 euro. Dat is ruim een derde meer dan begin dit jaar.

08 augustus '25 (12:59)

Voedselprijzen wereldwijd op hoogste niveau in twee jaar

De wereldwijde voedselprijzen zijn in juli gestegen naar het hoogste niveau in ruim twee jaar. De stijging wordt aangejaagd door hogere prijzen voor vlees en plantaardige oliën, meldt de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO).

07 augustus '25 ( 8:32)

Kasteelt geeft boost aan aardbeien: oogst verdubbeld in 15 jaar

De aardbeienoogst in Nederland is in vijftien jaar verdubbeld, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dit komt vooral doordat meer aardbeien onder glas en plastic tunnels worden geteeld. De totale teeltoppervlakte van aardbeien is in dezelfde periode met ruim 15 procent gedaald, tot 1400 hectare.

25 juni '25 ( 8:55)

TNO: Honderdduizenden werknemers last van hitte op werkvloer

Bijna 360.000 werknemers in Nederland ervaren "hittestress" op het werk. Dat is ongeveer 4 procent van de beroepsbevolking, meldt TNO op basis van onderzoek. Koks, politieagenten, bakkers en lassers behoren tot de beroepsgroepen die het meest te lijden hebben onder ernstige hitteklachten.

22 januari '25 (14:19)

Tweehonderd mensen willen graag pannenkoeken bakken op Terschelling

Naar de functie van pannenkoekenbakker op Terschelling hebben ruim tweehonderd mensen uit heel Nederland gesolliciteerd. Eigenaresse Britt van der Wal van Eethuis Hans & Grietje zag de sollicitanten overal vandaan komen. Dat meldt Omroep Friesland.