Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

QR-code aanvragen blijkt voor ouderen geen gesneden koek

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Wie graag uit eten gaat, een voorstelling bijwoont of wil dansen in de club moet vanaf zaterdag zijn coronapas laten zien. Deze kan digitaal via de CoronaCheck-app worden getoond. Super handig als je een smartphone hebt. Maar hoe zit het met de ouderen die niet zo digitaal vaardig zijn?

Ongeveer de helft van 75-plussers heeft, volgens woordvoerder Renate Evers van de ANBO, een smartphone. Hiervan weet de helft niet precies hoe deze werkt. Het zou gaan om zo’n 1 miljoen ouderen die niet digitaal vaardig zijn, laat Evers weten. Sommige ouderen krijgen gelukkig hulp van hun kinderen of buren bij het downloaden van de CoronaCheck-app .Maar er is nog steeds een groep die er niet uitkomt. Zij zijn bang dat het hen niet slaagt om aan een QR-code te komen. Wat een beperking van hun vrijheid zou betekenen.

Bellen of printen

Hugo de Jonge verwees tijdens de persconferentie naar een telefoonnummer waar oudere mensen - die zijn gevaccineerd, genezen of getest  -  heen kunnen bellen voor een papieren QR-code. Deze wordt vervolgens thuisbezorgd of kan worden uitgeprint. Het nummer waar je heen kunt bellen: 0800-1351, blijkt slecht bereikbaar en de wachttijden zijn erg lang. Dit maakt het er niet makkelijker op.
 
Bij het aanvragen van de QR-codeop basis van een negatieve test, is thuisbezorgen niet een optie. De QR-code ligt dan niet binnen de vastgestelde 24 uur op de mat. Dus zit er niks anders op dan het uitprinten van de QR-code. Op coronacheck.nl/print is een stappenplan die kan worden doorlopen. Ook dit blijkt voor ouderen geen gesneden koek. Er moet eerst ingelogd worden via DigiD en dan kan de testuitslag binnen worden gehaald. Vervolgens wordt de QR-code via de mail gestuurd en kan deze uitgeprint worden. Maar niet elke oudere krijgt dat voor elkaar.
 

Liever een ‘geel boekje’

Belangenverenigingen KBO Gelderland en ANBO zouden graag willen dat de inentingspapieren van de GGD of het gele vaccinatieboekje voor ouderen gelden als toegangsbewijs. Volgens het ministerie zou dit te fraudegevoelig zijn.
 
Door: Nationale Horecagids
Bron: Metronieuws
 
15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.

18 september '23 (13:08)

FSIN: Recordomzet horeca met smalle marges

Nederlanders geven dit jaar waarschijnlijk een recordbedrag uit in restaurants en cafés. Dat meldt kennisplatform FoodService Instituut Nederland (FSIN), dat verwacht dat de totale omzet zal groeien naar 22 miljard euro. Dat is bijna 16 procent meer dan vorig jaar en ook meer dan in het laatste jaar voor de coronacrisis. Het is echter maar de vraag in hoeverre ondernemers van deze stijgende uitgaven kunnen profiteren, aangezien ook hun bedrijfskosten zijn gestegen.