Terrasbezoek mag zonder pas, maar niet zomaar naar binnen voor een plas

Het gebruik van de coronapas op het terras is toch niet nodig. Een meerderheid van de Tweede kamer ging akkoord met het voorstel om het toegangsbewijs voor de hele horeca te gebruiken. Nu komen ze er toch op terug, aangezien het virus zich minder snel in de buitenlucht verspreid. Maar wat als je even naar de wc wilt? Moet je dan wel een coronapas laten zien?

Het simpele antwoord is: ja. Of iets uitgebreider verwoord door minister Hugo de Jonge: “Als je binnen naar de wc moet moet je een coronapas kunnen laten zien. Tenzij er een dixie naast het terras staat”. Dit zei hij gisteren in de aanloop naar het torentjesoverleg. “Maar anders is het nu eenmaal de consequentie dat als je naar binnen gaat je hem alsnog moet laten zien. Dat hoort er nu eenmaal bij.”

Voorwaarde

Een voorwaarde voor het hebben van een ‘terras zonder pas’, is wel dat het minimaal aan drie kanten open moet zijn of geen overkapping heeft. Om alles te handhaven wordt er vijfenveertig miljoen euro vrijgemaakt. Hiermee kunnen gemeenten beveiligers inhuren. Hoe de invulling van het handhaven er precies uit komt te zien is nog onduidelijk. Dit meldt RTL Nieuws. 
 
Door: Nationale Horecagids
Bron: RTLNieuws