Normal_the-best-chef-awards

Vrijdag werd bekend gemaakt dat er tien Nederlandse chefs in de Best Chef Top100 staan. Dit gebeurde tijdens de uitreiking van The Best Chef Awards. Sinds 2017 kunnen chefs via deze verkiezing een plek bemachtigen in de Top100 beste chefs van de wereld. Daarnaast zijn er ook awards te winnen. De nummer één ontvangt ‘The Best Chef Award’. Het event vond dit jaar plaats in Amsterdam. Dit melden Misset Horeca en The Best Chef.

Dertien Nederlandse chefs deden dit jaar mee aan The Best Chef Award 2021. Niet het land waar het restaurant van de chef is gevestigd, maar het land van herkomst telt mee. Van de dertien Nederlandse chefs zijn er tien in de Top100 beland. Jonnie Boer van ‘De Librije’ heeft zijn positie dit jaar weten te verdedigen. Hij eindigt wederom op nummer dertien van de wereld. Verder zijn alle voorgaande deelnemers gestegen in de ranglijst. Daarnaast zijn er drie nieuwe namen toegevoegd aan de ranglijst: Jacob Jan Boerma, Sidney Schutte, Jonathan Zandbergen en Jan Sobecki.

Dit zijn de posities van de Nederlandse genomineerde chefs:
Jonnie Boer - De Librije (nr.13)
Nick Bril - The Jan in Antwerpen (nr. 40)
Joris Bijdendijk - Rijks (nr. 46)
Soeniel Bahadoer - De Lindehof (nr. 58)
Dennis Huwaë - Daalder (nr. 64)
Syrco Bakker - Pure C (nr. 66)
Jacob Jan Boerma, The White Room (nr. 67)
Sidney Schutte - Spectrum (nr. 80)
Jonathan Zandbergen - Merlet (nr. 95)
Jan Sobecki - Tribeca (nr. 99)
 

De stemming

Er stonden in totaal tweehonderd kandidaten op de ranglijst. Hieronder vallen de deelnemers van vorig jaar en nieuwe kandidaten. Elk jaar nomineert een groep van honderd anonieme professionals de ‘nieuwe gezichten’. Om van de tweehonderd kandidaten naar een Top100 te maken wordt er gestemd door de honderd professionals en de huidige chefs en deelnemers.
 
Door: Nationale Horecagids