Bierbrouwerij de Koningshoeven is eerste ter wereld met 0,0% trappistenbier

De honderdveertig jaar oude Bierbrouwerij de Koningshoeven heeft als eerste ter wereld een alcoholvrij trappistenbier ontwikkeld: de La trappe Nillis. Het kwam tot stand door de toenemende vraag naar alcoholvrij bier. De drank doet geen afbreuk aan de kwaliteit van La Trappe en is dan ook gebrouwen volgens het authentieke recept. Hierbij zijn duurzame grondstoffen en energiebronnen zijn gebruikt. Dit meldt Eatly.nl.

De La Trappe Nillis heeft volgens Bierbrouwerij de Koningshoeven een donkere, amberachtige kleur en een gebroken witte schuimkraag. Het wordt omschreven als fruitig en moutig met een bittere en karamelzoete afdronk. De naam van het bier is afgeleid van het woord Nillis, wat in het Latijns staat voor ‘niets’ en Nullus (geen enkel). Hiermee wordt nog eens verduidelijkt dat het een alcoholvrij biertje is. 
 

Dubbele betekenis

Broerder Isaac, prior van de Abdij laat weten dat het drankje een dubbele betekenis heeft. Het is een vervorming van Nilus, wat duidt op rivier de Nijl. Deze ontspringt in Oeganda, het land waar zij hun dochterhuis hebben. De Nillis staat daarbij symbool voor de verbinding met het land. Hier gaat ook een gedeelte van de winst naartoe. 
 
Vanaf zaterdag 21 augustus is het exclusieve bier te koop bij de kloosterwinkel, te proeven in het proeflokaal van de bierbrouwerij of online te bestellen via www.kloosterwinkelonline.nl.
 
Door: Nationale Horecagids
Beeld: Bierbrouwerij de Koningshoeven