Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Horeca werft door sluiten test- en priklocaties werkloze GGD'ers

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Koninklijke Horeca Nederland (KHN) praat met medewerkers van verschillende GGD'en om hen te wijzen op de baanmogelijkheden in de horeca nu ze door de sluiting van test- en vaccinatielocaties mogelijk hun baan kwijtraken. Ook uitzendbureaus zijn druk bezig met het herplaatsen van het personeel dat ze bij die locaties hadden werken.

Restaurants en cafés kunnen de mensen die bij de GGD werken en straks hun baan kwijtraken "absoluut" gebruiken, zegt directeur Dirk Beljaarts van brancheorganisatie KHN. Veel horecapersoneel dat door de pandemie noodgedwongen uitstroomde naar andere sectoren komt al terug, zegt de brancheorganisatie, maar de aantallen compenseren het huidige personeelstekort in de sector niet.

Uitzendbureau Randstad, een van de grootste van het land, laat weten al een toename te zien van mensen die nu bij de GGD werken en straks een nieuwe baan nodig hebben. Het uitzendbureau kon nog geen exacte aantallen noemen. Uitzendbureau RGF Staffing, voorheen bekend als USG People, zegt "zeker druk te zijn" met uitstromende GGD'ers die nu een nieuwe baan zoeken, maar kon nog geen verdere details geven. Eind januari werkten er ruim 4000 mensen via het uitzendbureau bij de GGD.

Campagne

De komende tijd zullen meer test- en priklocaties sluiten, omdat er steeds meer mensen gevaccineerd zijn en het vaccinatietempo afneemt. Deze mensen zullen in sommige gevallen herplaatst worden naar mobiele vaccinatie-units en prikbussen in wijken en dorpen waar de vaccinatiegraad lager ligt dan gemiddeld. Voor de pandemie waren er circa 12.000 banen bij de GGD, nu zijn er 12.500 banen betrokken bij het vaccineren en nog eens 3500 bij het testen, schreef de dienst in juni aan de Tweede Kamer.

KHN startte in juni een campagne voor extra personeel, van oproepkrachten en parttimers tot professionals. Bijna twee derde van de café- en restauranthouders heeft nu minder medewerkers in dienst dan voor de coronacrisis, becijferde KHN. Gemiddeld vertrok 42 procent van het personeel daar. Voor de hele bedrijfstak, waaronder ook hotels en cateraars vallen, stroomde een kwart van de medewerkers uit, waarvan een aanzienlijk deel naar andere sectoren vertrok.

Door: ANP

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.

18 september '23 (13:08)

FSIN: Recordomzet horeca met smalle marges

Nederlanders geven dit jaar waarschijnlijk een recordbedrag uit in restaurants en cafés. Dat meldt kennisplatform FoodService Instituut Nederland (FSIN), dat verwacht dat de totale omzet zal groeien naar 22 miljard euro. Dat is bijna 16 procent meer dan vorig jaar en ook meer dan in het laatste jaar voor de coronacrisis. Het is echter maar de vraag in hoeverre ondernemers van deze stijgende uitgaven kunnen profiteren, aangezien ook hun bedrijfskosten zijn gestegen.