Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Herstel groothandel Sligro na moeilijke jaarstart door lockdown

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Groothandel Sligro heeft in het eerste halfjaar flink minder omzet behaald dan in de eerste zes maanden van vorig jaar. Dat wijt het bedrijf aan een langere periode van lockdowns in 2021, waarbij bovendien consumenten niet welkom waren in de winkels van Sligro, zoals aan het begin van de coronacrisis wel het geval was. Toch zag Sligro ook lichtpuntjes, want hoewel de lockdowns tot half mei effect hadden, herstelden de verkopen zich daarna snel. Met name in juni was dat het geval.

In totaal verkocht Sligro, dat actief is in Nederland en België, voor 788 miljoen euro. Dat is 16,5 procent minder dan in de eerste zes maanden van vorig jaar, waar toen nog wel enkele maanden bij zaten voordat de coronacrisis uitbrak. In het tweede kwartaal van dit jaar lagen de verkopen juist een achtste hoger dan vorig jaar. Ten opzichte van het niveau van 2019, voor corona, is de omzet van Sligro een derde lager.

Door geld te besparen wist Sligro de bedrijfswinst in het eerste halfjaar wel op te voeren. Die bedroeg 35 miljoen euro tegen 27 miljoen euro een jaar eerder. Tegelijkertijd verminderde Sligro zijn schuldenlast. Nadat ook belastingen en afschrijvingen werden meegeteld was er evenwel een nettoverlies van 4 miljoen euro. Dat is aanzienlijk kleiner dan vorig jaar.

Sligro denkt niet dat er weer grootschalige maatregelen komen vanwege het coronavirus, maar de opleving van het aantal coronabesmettingen zorgt wel voor extra onzekerheid over het herstel bij klanten in de bedrijfscatering, evenementen en het onderwijs. Voor alle andere segmenten voorziet Sligro dat in de loop van dit jaar de niveaus van voor corona worden gehaald.

Door: ANP

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.