Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

'Personeelstekort horeca wordt in september nog veel groter'

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Het tekort aan personeel in de horeca wordt in september nog veel groter. Dat verwachten verscheidene uitzendbureaus die gespecialiseerd zijn in de horeca. Het personeelstekort zou er in september toe kunnen leiden dat sommige evenementen niet kunnen doorgaan.

"De problemen worden iedere week groter omdat de horeca weer gefaseerd wordt geopend", zegt Rik Donders, oprichter van DOEN Horeca Uitzendbureau. Hij verwacht dat in september alles weer open kan omdat dan vrijwel iedereen volledig is gevaccineerd tegen het coronavirus, waardoor het personeelstekort enorm wordt. Grote evenementenlocaties zijn nu nog dicht en in grote hotelketens worden nu nog geen congressen en grote bijeenkomsten georganiseerd. "Als dat straks gaat draaien zijn er te weinig mensen voor", aldus Donders.

Sinds de coronacrisis zijn veel medewerkers andere bijbanen gaan zoeken en uit de horeca gestroomd. Zelfs voor de coronacrisis was er al een tekort aan personeel in de sector en tijdens de crisis zijn er volgens DOEN horecabedrijven bijgekomen. De salarissen hebben een impuls gekregen in de horeca maar er is sprake van grote krapte op de arbeidsmarkt.

Groeiende vraag

JMW Horeca Uitzendbureau ziet ook een groeiende vraag. Volgens de horecatak van Tempo-Team is de vraag naar barmedewerkers en koks het grootst. JMW raadt ondernemers aan om te zoeken naar creatieve oplossingen en niet alleen te zoeken naar studenten. Zo zouden bedrijven zelf mensen kunnen opleiden of wat oudere medewerkers kunnen inzetten.

Om mensen aan zich te binden proberen de uitzendbureaus nog beter te kijken waar de werknemers behoefte aan hebben. Ze proberen medewerkers in te zetten op het werk dat ze leuk vinden. "Het ouderwetse platte uitzenden is er niet meer bij", aldus Donders.

Door: ANP

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland. 

05 augustus '24 (22:02)

Brand in Haags restaurant; een gewonde gevallen

Een persoon is naar het ziekenhuis gebracht nadat er brand was uitgebroken in een Haags restaurant. Ook vier anderen zijn door het ambulancepersoneel nagekeken op het inademen van rook, maar hoefden niet naar het ziekenhuis, meldt de brandweer.

08 juli '24 (12:33)

Explosie en beschieting bij restaurant in Amsterdam

Een restaurant in het Amsterdamse stadsdeel Nieuw-West is het afgelopen weekend doelwit geweest van een explosie en een beschieting, meldt de politie maandag. Binnen 48 uur was het twee keer raak bij het pand aan de Burgemeester de Vlugtlaan. Hoewel tijdens de laatste actie nog drie mensen in het pand waren, raakte niemand gewond.

03 juni '24 ( 8:45)

Ook in eerste kwartaal omzetgroei horeca

De horeca heeft in het eerste kwartaal van 2024 8,1 procent meer omgezet dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De omzet van de sector laat daarmee al twaalf kwartalen op rij een groei zien. Het laatste kwartaal waarin de omzet van de horeca kromp, was het eerste kwartaal van 2021 toen er nog coronamaatregelen golden.

15 april '24 (11:20)

Twee nachten achter elkaar is horecagelegenheid Diemen doelwit van explosie

Een horecagelegenheid in Diemen is twee nachten op rij doelwit geweest van een explosie, meldt de politie maandag. In de nacht van zaterdag op zondag vond er rond 00.45 uur een explosie plaats voor het pand aan het Gruttoplein. In de nacht van zondag op maandag was er rond 02.30 uur een explosie, waarna ook brand uitbrak.

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes.