Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

2011 topjaar voor GaiaZOO

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km

KERKRADE - GaiaZOO in Kerkrade blikt terug op een uitermate succesvol 2011. Met bijna 450.000 gasten groeide het bezoekersaantal met maar liefst 20 procent. In Hof van Gaia, het business- en evenementencentrum van de dierentuin, groeide de omzet zelfs met 30 procent.

In combinatie met vier nieuwe diersoorten waaronder het langverwachte leeuwenverblijf én het in de wacht slepen van alle te winnen ZooAwards, gaat 2011 de boeken in als het beste jaar uit de historie van de Kerkraadse dierentuin. Niet geheel toevallig beleefde het dierenpark dit jaar dan ook de drukste dag aller tijden met 7.100 bezoekers op één dag. 

Sterke groei
Het afgelopen jaar zijn de bezoekersaantallen van het dierenpark fors gestegen. Met 448.000 bezoekers heeft het dierenpark zo'n twintig procent meer bezoekers getrokken dan voorafgaand jaar.

2011 kende gunstig dierentuinweer met een geweldig voorjaar, een kwakkelende zomer en een zachte herfst en winter. Dit resulteerde ook in de drukste herfstvakantie ooit. Op 24 oktober verwelkomde het dierenpark ruim 7000 bezoekers. 

Ook de omzet uit de zakelijke markt maakt een enorme groei door: Hof van Gaia realiseerde maar liefst 30 procent meer omzet dan vorig jaar.

Veel bezoekers leiden tot hoge horeca-omzetten en zoals op vele fronten tracht het dierenpark ook hier haar maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen. In het restaurant zijn 108.000 kopjes duurzame koffie over de toonbank gegaan en werden tienduizenden biologische snacks verkocht.

© Nationale Horecagids

25 juni '25 ( 8:55)

TNO: Honderdduizenden werknemers last van hitte op werkvloer

Bijna 360.000 werknemers in Nederland ervaren "hittestress" op het werk. Dat is ongeveer 4 procent van de beroepsbevolking, meldt TNO op basis van onderzoek. Koks, politieagenten, bakkers en lassers behoren tot de beroepsgroepen die het meest te lijden hebben onder ernstige hitteklachten.

22 januari '25 (14:19)

Tweehonderd mensen willen graag pannenkoeken bakken op Terschelling

Naar de functie van pannenkoekenbakker op Terschelling hebben ruim tweehonderd mensen uit heel Nederland gesolliciteerd. Eigenaresse Britt van der Wal van Eethuis Hans & Grietje zag de sollicitanten overal vandaan komen. Dat meldt Omroep Friesland.

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.