Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Derde editie Spaans Wijnconcours

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km

GRONINGEN - Na twee succesvolle concours in 2008 en 2010 organiseert ICEX/Vinos de España in samenwerking met het tijdschrift Perswijn in 2012 de derde editie van het Spaans Wijnconcours 'Spanjes 100 mooiste wijnen in Nederland'.

Deelname aan het concours staat vanaf heden open voor Spaanse witte, rode en rosadowijnen met een consumentenprijs boven de 4,75 euro en mousserende of versterkte wijnen boven de 5,75 euro die op de Nederlandse markt worden verkocht.

Ook wijnen van bodega's die nog niet in Nederland worden verkocht kunnen meedoen. Van deze wijnen wordt een aparte selectie gemaakt. De ingezonden wijnen zullen door een onafhankelijke vakjury blind worden geproefd. Hieruit zal een top 100 naar voren komen die in het najaar van 2012 bekend gemaakt wordt.

Daarnaast zullen er in diverse categorieën winnaars worden gekozen. Vorig jaar werden ruim 1100 wijnen ingezonden. Een flinke klus voor de jury dus.

Etikettenwedstrijd
Nieuw dit jaar is de etikettenwedstijd. Een etiket is al jaren veel meer dan een label met specificaties en productinformatie. Steeds vaker trekken bodega's ontwerpers of kunstenaars aan om hun etiketten te ontwerpen waardoor er soms prachtige etiketten voorbij komen. Importeurs en bodega's die hun wijnen inzenden kunnen maximaal één wijn mee laten dingen naar de prijs voor het mooiste etiket.

Naast de jury die de wijnen proeft, buigt een jury bestaande uit mensen uit het vormgevers- en marketingvak zich over de diverse etiketten. Een etiket is in veel gevallen doorslaggevend bij de aanschaf van wijn. De jury houdt met het kiezen van de winnaar dan ook niet alleen rekening met het ontwerp van het etiket.

Voor het concours is de website www.100mooiste.nl in het leven geroepen. Hier worden vanaf de start van het concours tot de bekendmaking van de winnaars in Perswijn 6 in oktober 2012 regelmatig updates, trivia, ludieke feitjes en nieuwsberichten geplaatst.

© Nationale Horecagids

22 januari '25 (14:19)

Tweehonderd mensen willen graag pannenkoeken bakken op Terschelling

Naar de functie van pannenkoekenbakker op Terschelling hebben ruim tweehonderd mensen uit heel Nederland gesolliciteerd. Eigenaresse Britt van der Wal van Eethuis Hans & Grietje zag de sollicitanten overal vandaan komen. Dat meldt Omroep Friesland.

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.