Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Derde editie Spaans Wijnconcours

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km

GRONINGEN - Na twee succesvolle concours in 2008 en 2010 organiseert ICEX/Vinos de España in samenwerking met het tijdschrift Perswijn in 2012 de derde editie van het Spaans Wijnconcours 'Spanjes 100 mooiste wijnen in Nederland'.

Deelname aan het concours staat vanaf heden open voor Spaanse witte, rode en rosadowijnen met een consumentenprijs boven de 4,75 euro en mousserende of versterkte wijnen boven de 5,75 euro die op de Nederlandse markt worden verkocht.

Ook wijnen van bodega's die nog niet in Nederland worden verkocht kunnen meedoen. Van deze wijnen wordt een aparte selectie gemaakt. De ingezonden wijnen zullen door een onafhankelijke vakjury blind worden geproefd. Hieruit zal een top 100 naar voren komen die in het najaar van 2012 bekend gemaakt wordt.

Daarnaast zullen er in diverse categorieën winnaars worden gekozen. Vorig jaar werden ruim 1100 wijnen ingezonden. Een flinke klus voor de jury dus.

Etikettenwedstrijd
Nieuw dit jaar is de etikettenwedstijd. Een etiket is al jaren veel meer dan een label met specificaties en productinformatie. Steeds vaker trekken bodega's ontwerpers of kunstenaars aan om hun etiketten te ontwerpen waardoor er soms prachtige etiketten voorbij komen. Importeurs en bodega's die hun wijnen inzenden kunnen maximaal één wijn mee laten dingen naar de prijs voor het mooiste etiket.

Naast de jury die de wijnen proeft, buigt een jury bestaande uit mensen uit het vormgevers- en marketingvak zich over de diverse etiketten. Een etiket is in veel gevallen doorslaggevend bij de aanschaf van wijn. De jury houdt met het kiezen van de winnaar dan ook niet alleen rekening met het ontwerp van het etiket.

Voor het concours is de website www.100mooiste.nl in het leven geroepen. Hier worden vanaf de start van het concours tot de bekendmaking van de winnaars in Perswijn 6 in oktober 2012 regelmatig updates, trivia, ludieke feitjes en nieuwsberichten geplaatst.

© Nationale Horecagids

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland. 

05 augustus '24 (22:02)

Brand in Haags restaurant; een gewonde gevallen

Een persoon is naar het ziekenhuis gebracht nadat er brand was uitgebroken in een Haags restaurant. Ook vier anderen zijn door het ambulancepersoneel nagekeken op het inademen van rook, maar hoefden niet naar het ziekenhuis, meldt de brandweer.

08 juli '24 (12:33)

Explosie en beschieting bij restaurant in Amsterdam

Een restaurant in het Amsterdamse stadsdeel Nieuw-West is het afgelopen weekend doelwit geweest van een explosie en een beschieting, meldt de politie maandag. Binnen 48 uur was het twee keer raak bij het pand aan de Burgemeester de Vlugtlaan. Hoewel tijdens de laatste actie nog drie mensen in het pand waren, raakte niemand gewond.

03 juni '24 ( 8:45)

Ook in eerste kwartaal omzetgroei horeca

De horeca heeft in het eerste kwartaal van 2024 8,1 procent meer omgezet dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De omzet van de sector laat daarmee al twaalf kwartalen op rij een groei zien. Het laatste kwartaal waarin de omzet van de horeca kromp, was het eerste kwartaal van 2021 toen er nog coronamaatregelen golden.