Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Snackmasters lijdensweg voor deelnemende chefkoks

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Zonder aanwijzingen een bekende snack namaken. Het is voor de sterrenchefs in het nieuwe RTL 4-programma Snackmasters, dat dinsdagavond voor het eerst op tv is, een flinke opgave. "Een lichte lijdensweg", noemt presentatrice en jurylid Miljuschka Witzenhausen het zelfs in gesprek met het ANP.

Vanuit hun eigen restaurantkeuken doen de chefs onder tijdsdruk een poging om zoete of hartige snacks zoals een sultana en chips zo identiek mogelijk na te bootsen. De makers van de originele snacks bepalen wie doorgaat en wie er afvalt.

Er een eigen draai aan geven, is verboden. "Het wordt absoluut niet gewaardeerd als de chef denkt dat hij een betere versie kan maken", legt Miljuschka uit. "Dat is natuurlijk heel moeilijk voor een chef. Die denkt alleen maar: dit kan beter. Of er moet nog een vleugje dit of dat bij. Dat is voor hen een lichte lijdensweg."

Coronaprogramma

De resultaten zijn uiteindelijk wisselend. "Soms gaat het fenomenaal goed, en soms denk je: je had beter helemaal niet mee kunnen doen", lacht Miljuschka. Volgens haar zit de moeilijkheid op verschillende vlakken. "Iedere snack heeft zijn eigen unique selling point in structuur, vorm, gewicht, kleur, noem maar op. De gemaakte snacks moeten toch zeker aan 9 van de 10 punten voldoen. Anders ben je gewoon hartstikke af."

Aan het programma, dat Miljuschka samen met Martijn Krabbé maakt, doen verschillende bekende chefkoks mee als Ron Blaauw, Hans van Wolde en Margo Reuten. Voor hen is het waarschijnlijk het ideale coronaprogramma. "Ik denk wel dat dat voor veel mensen de reden is geweest om ja te zeggen waar ze anders misschien nee hadden gezegd. Hier ga je niet aan beginnen als je restaurant op volle toeren draait. Het is een soort tussentijdse dagbesteding tijdens coronatijd."

Door: ANP

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.

18 september '23 (13:08)

FSIN: Recordomzet horeca met smalle marges

Nederlanders geven dit jaar waarschijnlijk een recordbedrag uit in restaurants en cafés. Dat meldt kennisplatform FoodService Instituut Nederland (FSIN), dat verwacht dat de totale omzet zal groeien naar 22 miljard euro. Dat is bijna 16 procent meer dan vorig jaar en ook meer dan in het laatste jaar voor de coronacrisis. Het is echter maar de vraag in hoeverre ondernemers van deze stijgende uitgaven kunnen profiteren, aangezien ook hun bedrijfskosten zijn gestegen.