Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Jumbo introduceert dinerboxen van topkok Soenil Bahadoer

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 7 min
location_on [xx]km
Dit voorjaar biedt Jumbo culinaire fijnproevers in een handomdraai een heerlijk driegangendiner voor twee personen op tafel met de dinerboxen van tweesterrenchef Soenil Bahadoer. Op het menu staan verfijnde gerechten die helemaal passen bij de stijl van de ‘Spicy Chef’. Met heerlijke subtiel gekruide gerechten, geïnspireerd op de rijke Surinaamse-Hindoestaanse cultuur die tot zijn culinaire roots behoort. De goedgevulde dinerboxen van Soenil Bahadoer zijn tussen 26 en 28 maart en van 2 april tot en met 4 in april voor 30 euro en 35 euro verkrijgbaar bij alle Jumbo Foodmarkten en bij Jumbo Ton Grimberg in Nuenen. Dit meldt Jumbo in een persbericht. 

Jumbo en tweesterrenchef Soenil willen op sterrenniveau eten makkelijk en bereikbaar maken voor iedereen. Met behulp van de dinerboxen kunnen culinaire fijnproevers een heerlijk diner bereiden dat ze met een paar kleine handelingen zo op tafel zetten. De gerechten zijn binnen een kwartier te bereiden en bestaan uitsluitend uit pure en verse ingrediënten. “Koken is gevoel en passie. Door te koken maak je via de producten en ingrediënten contact met de cultuur waar het vandaan komt. Met deze dinerboxen hoop ik zo veel mogelijk mensen te inspireren om de sterrenchef in zichzelf naar boven te laten komen”, vertelt Soenil. “Want het ontwikkelen van je eigen stijl is uiteindelijk het grootste geschenk voor elke chef.”

Genieten op sterrenniveau

De dinerboxen bieden volop inspiratie om een heerlijk driegangendiner met een Surinaamse signatuur en pure ingrediënten op tafel te zetten. Zo heeft de eerste box als voorgerecht Indische makreel met paksoi, venkel, een vleugje kerrie en Vadouvan dressing, gevolgd door Teriyaki kippendijfilet, rijst met citroenblad en sereh in combinatie met Indische boontjes met taugé en een beetje sambal. En nadat dit heerlijke hoofdgerecht op tafel is getoverd, volgt de ultieme ‘finishing touch’: een verrukkelijke Appel-Ananas Tulp, bereid uit vijf spices met gemarineerde ananas. Ook de tweede box bevat alle ingrediënten voor een heerlijk diner. Om te beginnen met als voorgerecht Tom Kha Kai met shiitake, gemarineerde garnalen en kafirolie. Vervolgens staat als hoofdgerecht Runderrendang met gegrilde witte kool en Atjar, rijst met sereh en citroenblad op het menu, waarna het diner opnieuw kan worden afgesloten met Appel-Ananas Tulp, bereid uit vijf spices met gemarineerde ananas.

Chef van het Jaar

Met zijn restaurant De Lindehof staat Soenil Bahadoer in de Top 5 van Beste Restaurants van Nederland. Vorig jaar werd de tweesterrenchef door GaultMillau uitgeroepen tot Chef van het Jaar. In De Lindehof tilt de meesterkok zijn Surinaams-Hindoestaanse roots naar een tweesterrenniveau. Als kleine jongen werd Soenil namelijk verliefd op de keuken van zijn moeder. Hij doorliep de Franse school en behaalde zelfs een Michelinster, maar uiteindelijk keerde hij terug naar de Surinaamse smaken, geuren en intuïtie van zijn jeugd. Alles met de eenvoudige, maar smaakvolle keuken van zijn moeder als basis, gecombineerd met klassiek Franse technieken.

Om te zien hoe de meesterkok deze gerechten zelf bereidt, is de bereiding van de drie gangen ook op video te bekijken. Dat is mogelijk door de QR-code te scannen op de kaart die in de dinerbox zit. De dinerboxen kunnen desgewenst ook van tevoren via een bestelformulier of telefonisch worden besteld bij de foodmarkten en Jumbo Ton Grimberg in Nuenen.

Door: Nationale Horecagids
Beeld: Jumbo

 

13 september '25 ( 9:20)

De Pizzabakkers sluit panden in Amsterdam

In Amsterdam zijn vier panden voor een halfjaar gesloten, daartoe besloot de locoburgemeester vrijdag. Het gaat om filialen van De Pizzabakkers, twee op de Plantage Kerklaan, een op de Overtoom en een op de Haarlemmerdijk. De pizzaketen is de laatste tijd meerdere keren doelwit geweest van explosies.

28 augustus '25 ( 8:32)

Zuivel en vlees komende jaren nog duurder vanwege kleinere veestapel

Zuivelproducten, zoals kaas, melk en boter, evenals vleesproducten in de supermarkt worden naar verwachting de komende jaren nog duurder door de krimp van de Nederlandse veestapel, zegt ABN AMRO. Volgens de bank raakt de zuivel- en vleessector verstoord doordat steeds meer boerenbedrijven gebruikmaken van beëindigingsregelingen. "Het aanbod van vlees en melk van Nederlandse bodem daalt, wat een prijsopdrijvend effect heeft", staat in een sectorrapport van de bank.

28 augustus '25 ( 8:32)

Dinnershow Mamma Mia! The Party in Rotterdam komt abrupt tot een einde

De dinnershow Mamma Mia! The Party in Rotterdam stopt. Dat heeft het Zweedse bedrijf Pophouse Entertainment, dat door ABBA-lid Björn Ulvaeus is opgericht, in een verklaring laten weten. "Na een jaar voor uitverkochte zalen in Rotterdam te hebben gespeeld, moeten we bevestigen dat het doek valt voor de optredens van Mamma Mia! The Party" in de stad, aldus Pophouse Entertainment.

26 augustus '25 ( 8:34)

Vakbonden CNV en FNV 'verrast' over overname Douwe Egberts en Pickwick door Amerikanen

CNV en FNV zijn "verrast" over de overname van Douwe Egberts-moederbedrijf JDE Peet's door het Amerikaanse Keurig Dr Pepper die maandagochtend werd bekendgemaakt. De vakbonden hebben vragen over de toekomst van Nederlandse vestigingen van JDE Peet's door die overname ter waarde van 15,7 miljard euro.

18 augustus '25 (10:12)

Manager onterecht beschuldigd van diefstal krijgt ruim 20.000 euro van restaurant

Een 38-jarige oud-manager van het Koreaanse restaurant Kim’s So in Amsterdam kreeg in februari 2025 een schok: ze werd van diefstal van ruim 6.500 euro aan fooi beschuldigd en op staande voet ontslagen. Haar baas dreigde zelfs met een aangifte bij de politie. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

10 augustus '25 (13:36)

Turkse vorstschade kan voor flink duurdere hazelnootproducten zorgen

Producten met hazelnoten worden komende tijd mogelijk flink duurder. De groothandelsprijzen voor hazelnoten zijn dit oogstseizoen fors gestegen door vorstschade in Turkije, 's werelds grootste producent. Volgens het in Amsterdam gevestigde grondstoffenplatform Vesper kost een ton Turkse hazelnoten nu ongeveer 9400 euro. Dat is ruim een derde meer dan begin dit jaar.

08 augustus '25 (12:59)

Voedselprijzen wereldwijd op hoogste niveau in twee jaar

De wereldwijde voedselprijzen zijn in juli gestegen naar het hoogste niveau in ruim twee jaar. De stijging wordt aangejaagd door hogere prijzen voor vlees en plantaardige oliën, meldt de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO).

07 augustus '25 ( 8:32)

Kasteelt geeft boost aan aardbeien: oogst verdubbeld in 15 jaar

De aardbeienoogst in Nederland is in vijftien jaar verdubbeld, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dit komt vooral doordat meer aardbeien onder glas en plastic tunnels worden geteeld. De totale teeltoppervlakte van aardbeien is in dezelfde periode met ruim 15 procent gedaald, tot 1400 hectare.

25 juni '25 ( 8:55)

TNO: Honderdduizenden werknemers last van hitte op werkvloer

Bijna 360.000 werknemers in Nederland ervaren "hittestress" op het werk. Dat is ongeveer 4 procent van de beroepsbevolking, meldt TNO op basis van onderzoek. Koks, politieagenten, bakkers en lassers behoren tot de beroepsgroepen die het meest te lijden hebben onder ernstige hitteklachten.

22 januari '25 (14:19)

Tweehonderd mensen willen graag pannenkoeken bakken op Terschelling

Naar de functie van pannenkoekenbakker op Terschelling hebben ruim tweehonderd mensen uit heel Nederland gesolliciteerd. Eigenaresse Britt van der Wal van Eethuis Hans & Grietje zag de sollicitanten overal vandaan komen. Dat meldt Omroep Friesland.