Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Jumbo introduceert dinerboxen van topkok Soenil Bahadoer

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 7 min
location_on [xx]km
Dit voorjaar biedt Jumbo culinaire fijnproevers in een handomdraai een heerlijk driegangendiner voor twee personen op tafel met de dinerboxen van tweesterrenchef Soenil Bahadoer. Op het menu staan verfijnde gerechten die helemaal passen bij de stijl van de ‘Spicy Chef’. Met heerlijke subtiel gekruide gerechten, geïnspireerd op de rijke Surinaamse-Hindoestaanse cultuur die tot zijn culinaire roots behoort. De goedgevulde dinerboxen van Soenil Bahadoer zijn tussen 26 en 28 maart en van 2 april tot en met 4 in april voor 30 euro en 35 euro verkrijgbaar bij alle Jumbo Foodmarkten en bij Jumbo Ton Grimberg in Nuenen. Dit meldt Jumbo in een persbericht. 

Jumbo en tweesterrenchef Soenil willen op sterrenniveau eten makkelijk en bereikbaar maken voor iedereen. Met behulp van de dinerboxen kunnen culinaire fijnproevers een heerlijk diner bereiden dat ze met een paar kleine handelingen zo op tafel zetten. De gerechten zijn binnen een kwartier te bereiden en bestaan uitsluitend uit pure en verse ingrediënten. “Koken is gevoel en passie. Door te koken maak je via de producten en ingrediënten contact met de cultuur waar het vandaan komt. Met deze dinerboxen hoop ik zo veel mogelijk mensen te inspireren om de sterrenchef in zichzelf naar boven te laten komen”, vertelt Soenil. “Want het ontwikkelen van je eigen stijl is uiteindelijk het grootste geschenk voor elke chef.”

Genieten op sterrenniveau

De dinerboxen bieden volop inspiratie om een heerlijk driegangendiner met een Surinaamse signatuur en pure ingrediënten op tafel te zetten. Zo heeft de eerste box als voorgerecht Indische makreel met paksoi, venkel, een vleugje kerrie en Vadouvan dressing, gevolgd door Teriyaki kippendijfilet, rijst met citroenblad en sereh in combinatie met Indische boontjes met taugé en een beetje sambal. En nadat dit heerlijke hoofdgerecht op tafel is getoverd, volgt de ultieme ‘finishing touch’: een verrukkelijke Appel-Ananas Tulp, bereid uit vijf spices met gemarineerde ananas. Ook de tweede box bevat alle ingrediënten voor een heerlijk diner. Om te beginnen met als voorgerecht Tom Kha Kai met shiitake, gemarineerde garnalen en kafirolie. Vervolgens staat als hoofdgerecht Runderrendang met gegrilde witte kool en Atjar, rijst met sereh en citroenblad op het menu, waarna het diner opnieuw kan worden afgesloten met Appel-Ananas Tulp, bereid uit vijf spices met gemarineerde ananas.

Chef van het Jaar

Met zijn restaurant De Lindehof staat Soenil Bahadoer in de Top 5 van Beste Restaurants van Nederland. Vorig jaar werd de tweesterrenchef door GaultMillau uitgeroepen tot Chef van het Jaar. In De Lindehof tilt de meesterkok zijn Surinaams-Hindoestaanse roots naar een tweesterrenniveau. Als kleine jongen werd Soenil namelijk verliefd op de keuken van zijn moeder. Hij doorliep de Franse school en behaalde zelfs een Michelinster, maar uiteindelijk keerde hij terug naar de Surinaamse smaken, geuren en intuïtie van zijn jeugd. Alles met de eenvoudige, maar smaakvolle keuken van zijn moeder als basis, gecombineerd met klassiek Franse technieken.

Om te zien hoe de meesterkok deze gerechten zelf bereidt, is de bereiding van de drie gangen ook op video te bekijken. Dat is mogelijk door de QR-code te scannen op de kaart die in de dinerbox zit. De dinerboxen kunnen desgewenst ook van tevoren via een bestelformulier of telefonisch worden besteld bij de foodmarkten en Jumbo Ton Grimberg in Nuenen.

Door: Nationale Horecagids
Beeld: Jumbo

 

22 januari '25 (14:19)

Tweehonderd mensen willen graag pannenkoeken bakken op Terschelling

Naar de functie van pannenkoekenbakker op Terschelling hebben ruim tweehonderd mensen uit heel Nederland gesolliciteerd. Eigenaresse Britt van der Wal van Eethuis Hans & Grietje zag de sollicitanten overal vandaan komen. Dat meldt Omroep Friesland.

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.