Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

‘Meer horecaondernemers volgen opening Schiermonnikoog'

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km
De hoteleigenaren op Schiermonnikoog die hun restaurants en terrassen op 16 maart gaan openen zullen niet de enigen zijn. Dat verwacht de afdeling Friesland van Koninklijke Horeca Nederland. "Ik merk dat er veel onrust is, mijn app en mailbox ontploffen", vertelt Corné van de Erve, woordvoerder van KHN Friesland.

KHN Friesland roept niet op tot het volgen van de groep horecaondernemers op Schiermonnikoog, maar "begrijpt de actie wel", licht Van de Erve toe. "De horeca voelt zich onbegrepen, ze zijn ronduit boos. Er heerst een sfeer dat ze het niet langer pikken, ik denk dat ze niet meer te houden zijn." Veel horeca-eigenaren willen niet tot 16 maart wachten, de datum waarop een groep horeca-eigenaren op Schiermonnikoog van plan is om open te gaan. "Er worden allerlei data genoemd voor het openen van de deuren", aldus Van de Erve.

Vice-voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland Breda Johan de Vos liet eerder al weten dat hij, samen met een groep van zo'n 65 horecaondernemers, het tijd vindt dat de horeca weer open gaat. De verklaring van deze groep is dat "wanneer winkels te horen krijgen dat ze klanten op afspraak mogen ontvangen, dan kunnen horecazaken dat ook".

Weinig zin

Van de Erve wijst erop dat het voor de branchevereniging van de horeca ook "weinig zin heeft om hun ongenoegen te uiten bij gemeenten en burgemeesters, omdat die niets kunnen doen doordat de regelgeving landelijk aangestuurd wordt". KHN Nederland doet dan ook een klemmend beroep op het kabinet "om zo snel mogelijk met ons mee te werken richting een verantwoorde opening".

Door: ANP

25 juni '25 ( 8:55)

TNO: Honderdduizenden werknemers last van hitte op werkvloer

Bijna 360.000 werknemers in Nederland ervaren "hittestress" op het werk. Dat is ongeveer 4 procent van de beroepsbevolking, meldt TNO op basis van onderzoek. Koks, politieagenten, bakkers en lassers behoren tot de beroepsgroepen die het meest te lijden hebben onder ernstige hitteklachten.

22 januari '25 (14:19)

Tweehonderd mensen willen graag pannenkoeken bakken op Terschelling

Naar de functie van pannenkoekenbakker op Terschelling hebben ruim tweehonderd mensen uit heel Nederland gesolliciteerd. Eigenaresse Britt van der Wal van Eethuis Hans & Grietje zag de sollicitanten overal vandaan komen. Dat meldt Omroep Friesland.

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.