Normal_rss_entry-292734

De maaltijdbezorging in Nederland kwam maandagavond weer langzaam op gang, maar vanwege het winterweer werden nog niet overal net zoveel pizza's, poké bowls en andere maaltijden aan huis afgeleverd als normaal. Bijvoorbeeld Deliveroo was vanwege het winterweer nog maar in een klein aantal gebieden actief en met een beperkte dienstverlening. "We doen dit op een manier die veilig is voor de bezorgers", liet een woordvoerster weten.

Uber Eats startte eerder op maandag de bezorgdienst weer op, nadat het zondag had besloten om de bezorgdiensten van koeriers die de app gebruiken stop te zetten. Restaurants die de app voor afhaal gebruikten waren steeds wel open.

Code oranje ingetrokken

Via Thuisbezorgd.nl kon maandagavond eveneens besteld worden. Ook in bijvoorbeeld Rotterdam, waar een dag eerder de bezorging vanwege het weer nog werd afgebroken, konden mensen weer kiezen uit een reeks bezorgende restaurants. De bezorgdienst was niet bereikbaar voor een verslag van de huidige stand van zaken. Op zondag startte het bedrijf al met bezorgen in steden waar de sneeuwval beperkt was, zoals Maastricht.

De code oranje die voor de provincies Noord-Holland, Friesland, Groningen en in het Waddengebied was afgegeven is weer ingetrokken. Het KNMI had tot 18.00 uur een waarschuwing voor deze provincies afgekondigd vanwege grootschalige gladheid door sneeuw en ijsplaten. In de rest van het land gold vanaf 12.00 uur al code geel voor gladheid door sneeuwresten. Deze code geldt nu voor het hele land.

Door: ANP