Normal_rss_entry-292501

Maaltijdbezorgdiensten Thuisbezorgd.nl, Deliveroo en Uber Eats schrapten zondag de meeste bezorgdiensten vanwege het winterweer. Thuisbezorgd.nl schrapte ook de middagdiensten, Deliveroo zette nagenoeg alle bezorging stop en Uber Eats deed dat helemaal.

Thuisbezorgd.nl schrapte alle middagbezorgdiensten in de grote steden door het winterweer. Tot in ieder geval 17.00 uur reden de koeriers van de eigen bezorgdienst niet, liet een woordvoerder weten. "Het is een lastige afweging want restaurants hebben bezorging nodig om aan omzet te komen, maar veiligheid staat voorop", zei de woordvoerder zondag. Het stilleggen van de eigen bezorgdienst kan tot een beperkter aanbod in de app of op de site leiden in bepaalde steden.

'Veiligheid voorop'

Maaltijdbezorger Deliveroo liet desgevraagd weten bezorging de rest van de dag nagenoeg stop te zetten, maar niet overal. Volgens een woordvoerster werd er op sommige plekken nog wel bezorgd, soms zelfs lopend. 

Bezorgdienst Uber Eats zei het bezorgen door middel van koeriers die de Uber Eats app gebruiken voor de rest van de dag stop te zetten. "Veiligheid heeft onze hoogste prioriteit en wij willen de verkeersveiligheid van koeriers, ook bij deze sneeuwval, voorop stellen", aldus een woordvoerder. Wanneer het veilig genoeg is om te bezorgen, zal Uber Eats de bezorging weer opstarten. Restaurants die via Uber Eats de mogelijkheid tot afhaal hebben of eigen koeriers gebruiken, blijven wel open.

Door: ANP