Kunststof glazen horeca

De overweging tussen het gebruik van glas, plastic of kunststof glazen in de horeca is actueler dan ooit. Veel horecaondernemers zijn deze keuze aan het heroverwegen. Waar glas en plastic in het verleden de vanzelfsprekende keuzes waren, is dit tegenwoordig zeker niet meer het geval. Er zijn immers 5 redenen te benoemen waarom je over moet gaan op kunststof glazen. 

Glas-, plastic of kunststof glazen gebruiken?

Veiligheid, uitstraling, financiën, klantbeleving, duurzaam ondernemen en je marges. Het zijn allemaal criteria die meespelen bij de keuze tussen glas-, plastic of kunststof glazen. De vraag is wat wijsheid is en welke kant de weegschaal zal opslaan.  

Als er gekozen wordt voor glas, ben je bijna verplicht om de keuze te maken voor veiligheidsglas. Veiligheidsoverwegingen spelen hierbij een belangrijke rol. In veel gemeenten is het immers niet toegestaan om met regulier glaswerk naar buiten te gaan, veiligheidsglas wordt op een gereguleerde manier wel toegestaan. Het nadeel van deze optie is wel dat de aanschafprijs van veiligheidsglas erg hoog is.
 
Bij veel festivals, feestweken en andere evenementen worden plastic glazen gebruikt. Deze wegwerp glazen zijn uiteraard zeer praktisch omdat deze niet hergebruikt hoeven te worden en voordelig zijn in de aanschaf. In dit voordeel schuilen direct een aantal grote nadelen. Door het feit dat deze plastic glazen niet hergebruikt hoeven te worden, verdwijnen veel glazen in de natuur. Dit maakt de ecologische prijs van deze optie wel erg hoog. Daarnaast stralen deze disposables veel minder kwaliteit uit dan de andere opties. Als deze prijzen je té hoog zijn, is het overgaan op kunststof glazen een interessante keuze.  
 

Waarom het gebruik van kunststof glazen sterk in opkomst is in de horeca

Kunststof glazen worden tegenwoordig gemaakt van polycarbonaat. Dit is een zeer sterke vorm van kunststof dat (in tegenstelling tot andere kunststofsoorten) ook uitstekend bestand is tegen hoge temperaturen. Het materiaal is dusdanig goed ontwikkeld dat kunststof glazen vrijwel niet van echt glaswerk te onderscheiden zijn. Veel mensen kiezen er dan ook voor om dit soort glazen zelf ook thuis te gebruiken. Waarom zou je deze keuze dan als horecaondernemer niet maken? Naast deze overweging zijn er nog 5 redenen te benoemen waarom overgaan op kunststof glazen een interessante optie is.  
 

5 redenen waarom je over moet gaan op kunststof glazen

  • Kunststof glazen zijn zeer sterk. Hiermee is het niet alleen een veilig alternatief maar zal ook je breuk en derving cijfer lager worden.
  • Kunststof glazen zijn afwasmachinebestendig en het gebruik hiervan is dus een ideale optie om ook te besparen op kosten voor afwashulpen.
  • Kunststof glazen hebben een mooie uitstraling waardoor je op dit gebied geen enkele concessie doet.
  • Het gebruik van kunststof glazen draagt bij aan de gewenste uitstraling als je jouw bedrijf een duurzaam karakter wilt geven. 
  • Door het gebruik van kunststof glazen lever je een bijdrage aan het milieu en dat is iets wat ons allemaal aangaat.
De conclusie uit deze 5 redenen waarom je over moet gaan op kunststof glazen is eenvoudig. Het zal je onderaan de streep veel brengen, zowel op financieel gebied als op andere vlakken. Dit is zeker het geval als je kiest om je kunststof glazen aan te schaffen bij de Horeca Bazaar.nl. Op deze site heb je zeer veel keuzemogelijkheden in kunststof glazen die tegen een scherpe prijsstelling worden aangeboden. Een economisch verantwoorde keuze dus.