Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

5 redenen waarom je over moet gaan op kunststof glazen

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 8 min
location_on [xx]km
De overweging tussen het gebruik van glas, plastic of kunststof glazen in de horeca is actueler dan ooit. Veel horecaondernemers zijn deze keuze aan het heroverwegen. Waar glas en plastic in het verleden de vanzelfsprekende keuzes waren, is dit tegenwoordig zeker niet meer het geval. Er zijn immers 5 redenen te benoemen waarom je over moet gaan op kunststof glazen. 

Glas-, plastic of kunststof glazen gebruiken?

Veiligheid, uitstraling, financiën, klantbeleving, duurzaam ondernemen en je marges. Het zijn allemaal criteria die meespelen bij de keuze tussen glas-, plastic of kunststof glazen. De vraag is wat wijsheid is en welke kant de weegschaal zal opslaan.  

Als er gekozen wordt voor glas, ben je bijna verplicht om de keuze te maken voor veiligheidsglas. Veiligheidsoverwegingen spelen hierbij een belangrijke rol. In veel gemeenten is het immers niet toegestaan om met regulier glaswerk naar buiten te gaan, veiligheidsglas wordt op een gereguleerde manier wel toegestaan. Het nadeel van deze optie is wel dat de aanschafprijs van veiligheidsglas erg hoog is.
 
Bij veel festivals, feestweken en andere evenementen worden plastic glazen gebruikt. Deze wegwerp glazen zijn uiteraard zeer praktisch omdat deze niet hergebruikt hoeven te worden en voordelig zijn in de aanschaf. In dit voordeel schuilen direct een aantal grote nadelen. Door het feit dat deze plastic glazen niet hergebruikt hoeven te worden, verdwijnen veel glazen in de natuur. Dit maakt de ecologische prijs van deze optie wel erg hoog. Daarnaast stralen deze disposables veel minder kwaliteit uit dan de andere opties. Als deze prijzen je té hoog zijn, is het overgaan op kunststof glazen een interessante keuze.  
 

Waarom het gebruik van kunststof glazen sterk in opkomst is in de horeca

Kunststof glazen worden tegenwoordig gemaakt van polycarbonaat. Dit is een zeer sterke vorm van kunststof dat (in tegenstelling tot andere kunststofsoorten) ook uitstekend bestand is tegen hoge temperaturen. Het materiaal is dusdanig goed ontwikkeld dat kunststof glazen vrijwel niet van echt glaswerk te onderscheiden zijn. Veel mensen kiezen er dan ook voor om dit soort glazen zelf ook thuis te gebruiken. Waarom zou je deze keuze dan als horecaondernemer niet maken? Naast deze overweging zijn er nog 5 redenen te benoemen waarom overgaan op kunststof glazen een interessante optie is.  
 

5 redenen waarom je over moet gaan op kunststof glazen

  • Kunststof glazen zijn zeer sterk. Hiermee is het niet alleen een veilig alternatief maar zal ook je breuk en derving cijfer lager worden.
  • Kunststof glazen zijn afwasmachinebestendig en het gebruik hiervan is dus een ideale optie om ook te besparen op kosten voor afwashulpen.
  • Kunststof glazen hebben een mooie uitstraling waardoor je op dit gebied geen enkele concessie doet.
  • Het gebruik van kunststof glazen draagt bij aan de gewenste uitstraling als je jouw bedrijf een duurzaam karakter wilt geven. 
  • Door het gebruik van kunststof glazen lever je een bijdrage aan het milieu en dat is iets wat ons allemaal aangaat.
De conclusie uit deze 5 redenen waarom je over moet gaan op kunststof glazen is eenvoudig. Het zal je onderaan de streep veel brengen, zowel op financieel gebied als op andere vlakken. Dit is zeker het geval als je kiest om je kunststof glazen aan te schaffen bij de Horeca Bazaar.nl. Op deze site heb je zeer veel keuzemogelijkheden in kunststof glazen die tegen een scherpe prijsstelling worden aangeboden. Een economisch verantwoorde keuze dus.  
 
13 september '25 ( 9:20)

De Pizzabakkers sluit panden in Amsterdam

In Amsterdam zijn vier panden voor een halfjaar gesloten, daartoe besloot de locoburgemeester vrijdag. Het gaat om filialen van De Pizzabakkers, twee op de Plantage Kerklaan, een op de Overtoom en een op de Haarlemmerdijk. De pizzaketen is de laatste tijd meerdere keren doelwit geweest van explosies.

28 augustus '25 ( 8:32)

Zuivel en vlees komende jaren nog duurder vanwege kleinere veestapel

Zuivelproducten, zoals kaas, melk en boter, evenals vleesproducten in de supermarkt worden naar verwachting de komende jaren nog duurder door de krimp van de Nederlandse veestapel, zegt ABN AMRO. Volgens de bank raakt de zuivel- en vleessector verstoord doordat steeds meer boerenbedrijven gebruikmaken van beëindigingsregelingen. "Het aanbod van vlees en melk van Nederlandse bodem daalt, wat een prijsopdrijvend effect heeft", staat in een sectorrapport van de bank.

28 augustus '25 ( 8:32)

Dinnershow Mamma Mia! The Party in Rotterdam komt abrupt tot een einde

De dinnershow Mamma Mia! The Party in Rotterdam stopt. Dat heeft het Zweedse bedrijf Pophouse Entertainment, dat door ABBA-lid Björn Ulvaeus is opgericht, in een verklaring laten weten. "Na een jaar voor uitverkochte zalen in Rotterdam te hebben gespeeld, moeten we bevestigen dat het doek valt voor de optredens van Mamma Mia! The Party" in de stad, aldus Pophouse Entertainment.

26 augustus '25 ( 8:34)

Vakbonden CNV en FNV 'verrast' over overname Douwe Egberts en Pickwick door Amerikanen

CNV en FNV zijn "verrast" over de overname van Douwe Egberts-moederbedrijf JDE Peet's door het Amerikaanse Keurig Dr Pepper die maandagochtend werd bekendgemaakt. De vakbonden hebben vragen over de toekomst van Nederlandse vestigingen van JDE Peet's door die overname ter waarde van 15,7 miljard euro.

18 augustus '25 (10:12)

Manager onterecht beschuldigd van diefstal krijgt ruim 20.000 euro van restaurant

Een 38-jarige oud-manager van het Koreaanse restaurant Kim’s So in Amsterdam kreeg in februari 2025 een schok: ze werd van diefstal van ruim 6.500 euro aan fooi beschuldigd en op staande voet ontslagen. Haar baas dreigde zelfs met een aangifte bij de politie. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

10 augustus '25 (13:36)

Turkse vorstschade kan voor flink duurdere hazelnootproducten zorgen

Producten met hazelnoten worden komende tijd mogelijk flink duurder. De groothandelsprijzen voor hazelnoten zijn dit oogstseizoen fors gestegen door vorstschade in Turkije, 's werelds grootste producent. Volgens het in Amsterdam gevestigde grondstoffenplatform Vesper kost een ton Turkse hazelnoten nu ongeveer 9400 euro. Dat is ruim een derde meer dan begin dit jaar.

08 augustus '25 (12:59)

Voedselprijzen wereldwijd op hoogste niveau in twee jaar

De wereldwijde voedselprijzen zijn in juli gestegen naar het hoogste niveau in ruim twee jaar. De stijging wordt aangejaagd door hogere prijzen voor vlees en plantaardige oliën, meldt de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO).

07 augustus '25 ( 8:32)

Kasteelt geeft boost aan aardbeien: oogst verdubbeld in 15 jaar

De aardbeienoogst in Nederland is in vijftien jaar verdubbeld, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dit komt vooral doordat meer aardbeien onder glas en plastic tunnels worden geteeld. De totale teeltoppervlakte van aardbeien is in dezelfde periode met ruim 15 procent gedaald, tot 1400 hectare.

25 juni '25 ( 8:55)

TNO: Honderdduizenden werknemers last van hitte op werkvloer

Bijna 360.000 werknemers in Nederland ervaren "hittestress" op het werk. Dat is ongeveer 4 procent van de beroepsbevolking, meldt TNO op basis van onderzoek. Koks, politieagenten, bakkers en lassers behoren tot de beroepsgroepen die het meest te lijden hebben onder ernstige hitteklachten.

22 januari '25 (14:19)

Tweehonderd mensen willen graag pannenkoeken bakken op Terschelling

Naar de functie van pannenkoekenbakker op Terschelling hebben ruim tweehonderd mensen uit heel Nederland gesolliciteerd. Eigenaresse Britt van der Wal van Eethuis Hans & Grietje zag de sollicitanten overal vandaan komen. Dat meldt Omroep Friesland.