Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

5 redenen waarom je over moet gaan op kunststof glazen

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 8 min
location_on [xx]km
De overweging tussen het gebruik van glas, plastic of kunststof glazen in de horeca is actueler dan ooit. Veel horecaondernemers zijn deze keuze aan het heroverwegen. Waar glas en plastic in het verleden de vanzelfsprekende keuzes waren, is dit tegenwoordig zeker niet meer het geval. Er zijn immers 5 redenen te benoemen waarom je over moet gaan op kunststof glazen. 

Glas-, plastic of kunststof glazen gebruiken?

Veiligheid, uitstraling, financiën, klantbeleving, duurzaam ondernemen en je marges. Het zijn allemaal criteria die meespelen bij de keuze tussen glas-, plastic of kunststof glazen. De vraag is wat wijsheid is en welke kant de weegschaal zal opslaan.  

Als er gekozen wordt voor glas, ben je bijna verplicht om de keuze te maken voor veiligheidsglas. Veiligheidsoverwegingen spelen hierbij een belangrijke rol. In veel gemeenten is het immers niet toegestaan om met regulier glaswerk naar buiten te gaan, veiligheidsglas wordt op een gereguleerde manier wel toegestaan. Het nadeel van deze optie is wel dat de aanschafprijs van veiligheidsglas erg hoog is.
 
Bij veel festivals, feestweken en andere evenementen worden plastic glazen gebruikt. Deze wegwerp glazen zijn uiteraard zeer praktisch omdat deze niet hergebruikt hoeven te worden en voordelig zijn in de aanschaf. In dit voordeel schuilen direct een aantal grote nadelen. Door het feit dat deze plastic glazen niet hergebruikt hoeven te worden, verdwijnen veel glazen in de natuur. Dit maakt de ecologische prijs van deze optie wel erg hoog. Daarnaast stralen deze disposables veel minder kwaliteit uit dan de andere opties. Als deze prijzen je té hoog zijn, is het overgaan op kunststof glazen een interessante keuze.  
 

Waarom het gebruik van kunststof glazen sterk in opkomst is in de horeca

Kunststof glazen worden tegenwoordig gemaakt van polycarbonaat. Dit is een zeer sterke vorm van kunststof dat (in tegenstelling tot andere kunststofsoorten) ook uitstekend bestand is tegen hoge temperaturen. Het materiaal is dusdanig goed ontwikkeld dat kunststof glazen vrijwel niet van echt glaswerk te onderscheiden zijn. Veel mensen kiezen er dan ook voor om dit soort glazen zelf ook thuis te gebruiken. Waarom zou je deze keuze dan als horecaondernemer niet maken? Naast deze overweging zijn er nog 5 redenen te benoemen waarom overgaan op kunststof glazen een interessante optie is.  
 

5 redenen waarom je over moet gaan op kunststof glazen

  • Kunststof glazen zijn zeer sterk. Hiermee is het niet alleen een veilig alternatief maar zal ook je breuk en derving cijfer lager worden.
  • Kunststof glazen zijn afwasmachinebestendig en het gebruik hiervan is dus een ideale optie om ook te besparen op kosten voor afwashulpen.
  • Kunststof glazen hebben een mooie uitstraling waardoor je op dit gebied geen enkele concessie doet.
  • Het gebruik van kunststof glazen draagt bij aan de gewenste uitstraling als je jouw bedrijf een duurzaam karakter wilt geven. 
  • Door het gebruik van kunststof glazen lever je een bijdrage aan het milieu en dat is iets wat ons allemaal aangaat.
De conclusie uit deze 5 redenen waarom je over moet gaan op kunststof glazen is eenvoudig. Het zal je onderaan de streep veel brengen, zowel op financieel gebied als op andere vlakken. Dit is zeker het geval als je kiest om je kunststof glazen aan te schaffen bij de Horeca Bazaar.nl. Op deze site heb je zeer veel keuzemogelijkheden in kunststof glazen die tegen een scherpe prijsstelling worden aangeboden. Een economisch verantwoorde keuze dus.  
 
15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.

18 september '23 (13:08)

FSIN: Recordomzet horeca met smalle marges

Nederlanders geven dit jaar waarschijnlijk een recordbedrag uit in restaurants en cafés. Dat meldt kennisplatform FoodService Instituut Nederland (FSIN), dat verwacht dat de totale omzet zal groeien naar 22 miljard euro. Dat is bijna 16 procent meer dan vorig jaar en ook meer dan in het laatste jaar voor de coronacrisis. Het is echter maar de vraag in hoeverre ondernemers van deze stijgende uitgaven kunnen profiteren, aangezien ook hun bedrijfskosten zijn gestegen.