22 december 2011 om 10:41
< 1 min lezen

Wild vlees blijkt niet altijd wild

DEN HAAG (ANP) – Wildproducten zoals reebiefstuk en paté van wilde zwijnen zijn niet altijd zo wild als op het etiket vermeld staat. Uit onderzoek van de nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA) naar 150 stukjes vlees kwam naar voren dat ten minste 7 procent van de etiketten misleidend is. Zo bleek gerookte ganzenborstfilet eendenvlees te zijn en werd er in een verpakking met wildragout geen herten- en ganzenvlees aangetroffen, terwijl dit wel op het etiket stond.

Dat meldde de nVWA dinsdag. Een jaar geleden kwam uit eenzelfde onderzoek naar voren dat 10 procent van de etiketten foute informatie bevatte. Ondanks de kleine verbetering noemt de nVWA de situatie nog steeds zorgwekkend.

Van de 150 onderzochte monsters hadden vijf producten een andere samenstelling dan op het etiket stond. Bij zes producten werden, naast de vleessoorten die op het etiket stonden, ook andere vleessoorten gebruikt. Zo bevatte ‘wildgoulash’ rundvlees en werd in ‘kipragout’ kalkoenvlees aangetoond. De nVWA treft bij alle bedrijven die in de fout zijn gegaan maatregelen.

Relevante artikelen

Alles van restaurant
    • Restaurant

    Horeca makelaar: specialist in koop, verkoop en huur van horecapanden

    17 oktober 2025 om 14:43
    • Restaurant

    Horeca groothandel: de beste leveranciers voor jouw horecabedrijf

    9 oktober 2025 om 14:26

Aankomende evenementen

15 Nov
HORECA EXPO 2025
  • Buitenland
11 Jan
Horecava 2026
  • Noord-Holland
08 Feb
HorecaEvenTT 2026
  • Friesland