Normal_rss_entry-273676

De kans is groot dat cafés en restaurants opnieuw tijdelijk worden gesloten, zoals in het voorjaar het geval was. Een besluit daarover en over de duur van de sluiting is nog niet genomen, melden ingewijden. Dat gebeurt dinsdagmiddag, als de ministers weer bijeenkomen die het meest zijn betrokken bij de bestrijding van het coronavirus. Voor die tijd zijn er nog andere overleggen. Het gebeurt geregeld dat maatregelen tot op het laatst moment veranderen, zeggen bronnen.

Premier Mark Rutte en zorgminister Hugo de Jonge zullen de maatregelen om 19.00 uur bekendmaken tijdens een persconferentie.

Besmettingen in de horeca

De tijdelijke sluiting van de horeca is een belangrijke maatregel, zeggen ingewijden, omdat veel besmettingen toch daar vandaan komen. De besmettingen worden echter niet altijd als zodanig geregistreerd, omdat mensen het virus mee naar huis nemen en daar huisgenoten besmetten. Dan wordt de besmetting gezien als iets dat achter de voordeur heeft plaatsgevonden terwijl de bron eigenlijk in het café of restaurant lag, aldus de ingewijden.

Door: ANP