Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Online Gastheer komt met online tool voor registratieplicht

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Wie ben je en wat is je telefoonnummer? Die vraag moet horecapersoneel vanaf 10 augustus aan hun gasten stellen. Reserveringsplatform Online Gastheer heeft nu een tool ontwikkeld waarmee het voor restaurants en hun klanten makkelijker moet worden om aan de registratieplicht te voldoen. Dit meldt Horecava.
De registratieplicht voor horeca is afgelopen week bekend gemaakt als een van de nieuwe maatregelen om het Coronavirus de kop in te drukken. Bij een coronabesmetting kan dankzij deze maatregel makkelijker getraceerd worden met wie een patiënt contact had. Ook is het reserveren in de horeca weer verplicht geworden.
 

Registratieplicht met online tool: zo werkt het

 
Online Gastheer heeft een digitale tool bedacht en ingebouwd in hun reserveringssysteem. Het werkt als volgt: Wanneer een gast een reservering maakt, vooraf of ter plekke aan de deur, krijgt de gast een mailtje of een whatsappje met een link toegestuurd. De gast wordt gelinkt naar het invulformulier, vult zijn of haar persoonsgegevens in en krijgt daarna de vraag de link door te sturen naar zijn of haar tafelgenoten. Zo worden met één druk op de kop de persoonsgegevens van de hele tafel achterhaald.
 

Hoe blijft de privacy gewaarborgd?

 
Het restaurant krijgt du moment inzicht in wie het formulier heeft ingevuld maar kan de persoonsgegevens niet inzien. Zo blijft de privacy van de gast gewaarborgd. Mocht er een besmetting plaatsvinden dan stuurt Online Gastheer de gegevens direct door naar de GGD. Veilig, efficiënt en zonder extra werk voor het desbetreffende restaurant.
 

Gratis proefperiode

 
Vanwege de druk die er op de horeca ligt en de hoge kosten die de sector al heeft moeten maken, biedt Online Gastheer abonnementen voor dertig dagen gratis aan. Restaurants kunnen de diensten een maand lang gratis uitproberen en met behulp van de integratie-expert binnen een uur up en running zijn. Voor meer informatie ga naar onlinegastheer.nl.
 
Door: Nationale Horecagids
 
08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.