Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Pasta e Basta: oudste muziekrestaurant van Nederland viert 25-jarig jubileum

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Sinds 1995 staat Pasta e Basta over de hele wereld bekend om het bijzondere concept met zingende bediening en de Italiaanse keuken. In iedere internationale reisgids over Amsterdam staat het restaurant vermeld. Dit oudste en bekendste muziekrestaurant van Nederland viert dit jaar haar 25-jarig bestaan. Daarom zijn de handen ineen geslagen met bekende Nederlandse artiesten en zijn er iedere woensdag in juli, augustus en september fantastische live optredens onder de noemer Pasta e Basta & Friends. Danny de Munk is 22 juli de eerste gastartiest die optreedt tijdens het diner. Dit meldt Pasta e Basta.
Het worden gezellige, unieke en ook intieme avonden met elke avond één topartiest die centraal staat. Naast Danny de Munk zullen onder meer Berget Lewis, Xander de Buisonjé, Martijn Fisher, Rolf Sanchez, Jeroen van der Boom en Shirma Rouse komen optreden. Elk optreden, inclusief diner, biedt plaats aan slechts vijftig gasten in het restaurant. Om aan de vraag te voldoen zullen er voor iedere avond twee shows gepland staan in Pasta e Basta. 
 

Pasta e Basta & Friends

 
Een ticket kost 75 euro per persoon en geeft toegang tot het diner met de beroemde zingende bediening en het optreden van de gastartiest.
 
 
* Aanvang 17:30 uur, einde 20.00 uur: Toegang tot 1e optreden en uitgebreid diner.
 
* Aanvang 20.30 uur, einde 23.00 uur: Toegang tot 2e optreden en uitgebreid diner.
 

Pasta e Basta: 1,5 miljoen gasten in 25 jaar tijd

 
Restaurant Pasta e Basta ligt aan de Gouden Bocht in het Spiegelkwartier, dat bekend staat om zijn vele kunst en antiekwinkels, middenin het hart van de hoofdstad. In het voormalige bankgebouw van Lippmann, Rosenthal en Co. (1895) aan de Nieuwe Spiegelstraat 8 in Amsterdam, klinkt klassieke, jazz, pop en discomuziek. Sinds 1995 is hier restaurant Pasta e Basta gevestigd en beroemd over de hele wereld om de zingende bediening en Italiaanse keuken. Maar liefst 1.5 miljoen gasten hebben het restaurant de afgelopen 25 jaar bezocht.
 

Italiaanse gerechten in een modern jasje

 
Uit de keuken komen klassieke Italiaanse gerechten in een modern jasje. De antipasti worden aan tafel geserveerd, gevolgd door drie verschillende pasta’s met vis, schaal- en schelpdieren of vlees, maar ook vegetarische en vegan-gerechten staan op het menu. Sinds 2013 werkt Pasta e Basta samen met topchef Ron Blaauw, bekend van zijn Gastrobar-concepten, als culinair adviseur.
 
Voor meer informatie over het restaurant en de Pasta e Basta & Friends-optredens, zie de website van Pasta e Basta
 
Door: Nationale Horecagids
22 januari '25 (14:19)

Tweehonderd mensen willen graag pannenkoeken bakken op Terschelling

Naar de functie van pannenkoekenbakker op Terschelling hebben ruim tweehonderd mensen uit heel Nederland gesolliciteerd. Eigenaresse Britt van der Wal van Eethuis Hans & Grietje zag de sollicitanten overal vandaan komen. Dat meldt Omroep Friesland.

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.