Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Jumbo ziet nog steeds gouden toekomst voor La Place

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Supermarktconcern Jumbo ziet nog steeds een veelbelovende toekomst voor zijn restaurantformule La Place, ondanks het feit dat 23 vestigingen definitief de deuren gaan sluiten. Het Brabantse bedrijf blijft bij zijn ambitie om La Place verder te laten groeien, in binnen- en buitenland, verklaarde financieel topman Ton van Veen van Jumbo in een toelichting op de omzetcijfers over de eerste helft van dit jaar.

Jumbo ziet onvoldoende toekomstperspectief voor de 23 zaken van La Place die gaan sluiten, ongeveer een kwart van de 95 locaties in Nederland. Het bedrijf wijst daarbij op de negatieve impact van de coronacrisis, in combinatie met ligging, omvang en te verwachten beperkte bezoekersaantallen. Het gaat om een aantal snelwegvestigingen, maar ook om restaurants in winkelcentra en binnensteden. Onder meer in Apeldoorn, Bergen op Zoom, Gouda, Nieuwegein en Leiderdorp gaan filialen sluiten.

Volgens Van Veen zijn sluitingen van andere La Place-filialen voorlopig niet aan de orde. "We willen het in één keer goed doen. We hebben gekozen om duidelijkheid te geven. Van het begin van het einde van La Place is geenszins sprake. Het is nog steeds een sterk merk." De restaurants van La Place zijn sinds begin 2016 eigendom van Jumbo. Ze werden overgenomen van het failliete warenhuisbedrijf V&D.

Maatregelen

Jumbo werkt in de resterende La Place-zaken aan maatregelen rond het coronavirus en de 1,5 metersamenleving. Zo worden nu grotendeels voorverpakte producten in plaats van verse buffetten aangeboden en zijn looproutes aangebracht voor klanten om voldoende afstand te kunnen houden. "We werken aan doorontwikkeling van het concept, maar wel aangepast aan de nieuwe werkelijkheid", aldus Van Veen. Ongeveer dertig La Place-zaken zijn inmiddels weer geopend voor klanten en het is de bedoeling dat de rest de komende tijd weer geleidelijk wordt heropend.

Ook in het buitenland wil Jumbo de La Place-formule verder laten groeien. Er zijn nu ongeveer vijftien locaties van de keten in de Verenigde Staten, Canada, Azië en elders in Europa. "De ambitie voor buitenlandse expansie van La Place blijft onverkort van kracht", zei Van Veen.

De laatste tijd waren er in media speculaties dat Jumbo interesse zou hebben in een volledige overname van HEMA. Ook branchegenoot Ahold Delhaize zou azen op HEMA. Jumbo heeft al een samenwerkingsverband met de winkelketen. Maar volgens Van Veen is Jumbo niet in de race voor HEMA omdat er te weinig voordelen bij een volledige overname zouden zijn. "Wij zien ons niet als kandidaat om HEMA over te nemen."

Door: ANP

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.