Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Oefendag voor horeca in Breda: gemeente en politie al achter plan, nu kabinet nog

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Het kabinet handelt onverstandig als het niet op het Bredase aanbod ingaat om de horeca in de stad al vast te laten oefenen met de nieuwe regels. Dat stellen de Bredase burgemeester, Paul Depla, en de plaatselijke voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland, Johan de Vos.

De Vos wil op 25 mei een 'oefendag' organiseren. Gemeente en politie staan achter zijn voorstel, zegt hij.

Oefendag een must

Depla, die ook voorzitter is van de G40, het netwerk van veertig grote en middelgrote steden in Nederland, bevestigt dat: "Het kabinet vraagt bij monde van Rutte aan de samenleving om te oefenen op de nieuwe situatie als straks de maatregelen meer versoepeld zijn. Dat gebeurt dus in bijvoorbeeld aangewezen verzorgingshuizen. Als op 1 juni de terrassen open mogen, kunnen we beter voorbereid zijn. Het gaat altijd anders dan je op papier denkt. Door een dag te oefenen, kun je een hoop verrassingen rond bijvoorbeeld handhaving voorkomen."

Brede overweegt oefendag sowieso door te laten gaan

Breda overweegt niet om het plan toch door te zetten als de regering vasthoudt aan 1 juni als eerste openingsdag. De Vos: "Maar als er dan problemen zijn, dan laat ik minister Grapperhaus wel weten dat hij veel had kunnen voorkomen door op ons aanbod in te gaan. Het aanbod is serieus, we hebben een goed plan. We willen de stroom bezoekers in kaart brengen, we willen weten wat er 1 juni op ons afkomt."

Door: ANP

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.