8 december 2011 om 14:42
< 1 min lezen

Weinig starters in de horeca

AMSTERDAM – Onderzoek uit “Ondernemen in sectoren 2011” uitgevoerd door EIM laat zien dat het aantal nieuwe horecaondernemingen lager ligt dan het gemiddelde in het bedrijfsleven. Het aantal opheffingen ligt gemiddeld hoger. Dat meldt Horeca Entree.

De horeca had 5,1 procent starters, tegenover 6,8 procent in het bedrijfsleven. Het aantal nieuwe dochters lag op 2,0 procent, tegenover 2,1 procent in het bedrijfsleven.

De faillissementen lagen hoger in de horeca met 6,6 procent, tegenover 6,0 procent in het bedrijfsleven. Het aantal groeiers in de horeca lag op 32 procent, tegenover 38 procent in het bedrijfsleven.

© Nationale Horecagids

Relevante artikelen

Alles van restaurant
    • Restaurant

    Horeca makelaar: specialist in koop, verkoop en huur van horecapanden

    Gisteren om 14:43
    • Restaurant

    Horeca groothandel: de beste leveranciers voor jouw horecabedrijf

    9 oktober 2025 om 14:26

Aankomende evenementen

15 Nov
HORECA EXPO 2025
  • Buitenland
11 Jan
Horecava 2026
  • Noord-Holland
08 Feb
HorecaEvenTT 2026
  • Friesland