Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Dit heb je nodig voor jouw nieuwe restaurant

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Waarschijnlijk heb je de menukaart al zo goed als af. Ook heb je vast al wel ideeën over hoe jouw horecazaak er ongeveer uit moet komen te zien. De volgende stap om over na te denken is de inrichting. Meubels kiezen, de juiste verlichting, keukenapparatuur kopen, genoeg om over na te denken!

Wees niet bang om te vragen naar professioneel advies

Je wilt een mooi restaurant en vindt het belangrijk dat de keuken professioneel oogt. Maar hoe pak je dit aan? Zet jouw ideeën op papier en zoek afbeeldingen op internet van horecazaken die passen bij de stijl van jouw horecazaak. Vraag vervolgens professioneel advies over de inrichting van het restaurant. Een professional is hier dagelijks mee bezig en kan net aan details denken die jij over het hoofd hebt gezien. Vraag desnoods meerdere professionals om jou te adviseren. Jij wilt immers de beste keuze maken voor jouw onderneming!

Welk professioneel keukenapparatuur heb jij nodig?

Verder wil je natuurlijk een professionele en functionele keuken. Ga je met professionele koks werken of alleen met keukenmedewerkers? Ga je veel zelf bereiden of veelal producten inkopen? Heb je een grote oven of juist meerdere ovens nodig? Wat voor koelsysteem ga je gebruiken? Wil je veel mogelijkheden om te grillen? Wat voor vaatwasser wil je in de keuken? Allemaal factoren die de keukeninrichting beïnvloeden. Denk daarnaast ook na over het aantal gasten per dag. De keuken moet dit aantal aankunnen. Kortom, denk goed na over wat jij allemaal nodig hebt voor jouw keuken. Een keuken is tenslotte essentieel onderdeel van jouw restaurant.

Eenvoudig keukenapparatuur online kopen

Nu je een concreet plan hebt over wat jij allemaal nodig hebt kun je aan de slag. Het is tijd om keukenapparatuur te gaan zoeken! Er is veel keuze in horeca keukenapparatuur bij HorecaRama. Alles bestel je eenvoudig online. Heb je professioneel advies nodig? Ook dan ben je hier bij het juiste adres. Adviseurs denken graag mee om de perfecte keuken samen te stellen. Van ovens, gaspitten en koelkasten tot klein keukenmateriaal en schoonmaakartikelen. Jouw professionele keuken stel je hier gemakkelijk samen.

13 september '25 ( 9:20)

De Pizzabakkers sluit panden in Amsterdam

In Amsterdam zijn vier panden voor een halfjaar gesloten, daartoe besloot de locoburgemeester vrijdag. Het gaat om filialen van De Pizzabakkers, twee op de Plantage Kerklaan, een op de Overtoom en een op de Haarlemmerdijk. De pizzaketen is de laatste tijd meerdere keren doelwit geweest van explosies.

28 augustus '25 ( 8:32)

Zuivel en vlees komende jaren nog duurder vanwege kleinere veestapel

Zuivelproducten, zoals kaas, melk en boter, evenals vleesproducten in de supermarkt worden naar verwachting de komende jaren nog duurder door de krimp van de Nederlandse veestapel, zegt ABN AMRO. Volgens de bank raakt de zuivel- en vleessector verstoord doordat steeds meer boerenbedrijven gebruikmaken van beëindigingsregelingen. "Het aanbod van vlees en melk van Nederlandse bodem daalt, wat een prijsopdrijvend effect heeft", staat in een sectorrapport van de bank.

28 augustus '25 ( 8:32)

Dinnershow Mamma Mia! The Party in Rotterdam komt abrupt tot een einde

De dinnershow Mamma Mia! The Party in Rotterdam stopt. Dat heeft het Zweedse bedrijf Pophouse Entertainment, dat door ABBA-lid Björn Ulvaeus is opgericht, in een verklaring laten weten. "Na een jaar voor uitverkochte zalen in Rotterdam te hebben gespeeld, moeten we bevestigen dat het doek valt voor de optredens van Mamma Mia! The Party" in de stad, aldus Pophouse Entertainment.

26 augustus '25 ( 8:34)

Vakbonden CNV en FNV 'verrast' over overname Douwe Egberts en Pickwick door Amerikanen

CNV en FNV zijn "verrast" over de overname van Douwe Egberts-moederbedrijf JDE Peet's door het Amerikaanse Keurig Dr Pepper die maandagochtend werd bekendgemaakt. De vakbonden hebben vragen over de toekomst van Nederlandse vestigingen van JDE Peet's door die overname ter waarde van 15,7 miljard euro.

18 augustus '25 (10:12)

Manager onterecht beschuldigd van diefstal krijgt ruim 20.000 euro van restaurant

Een 38-jarige oud-manager van het Koreaanse restaurant Kim’s So in Amsterdam kreeg in februari 2025 een schok: ze werd van diefstal van ruim 6.500 euro aan fooi beschuldigd en op staande voet ontslagen. Haar baas dreigde zelfs met een aangifte bij de politie. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

10 augustus '25 (13:36)

Turkse vorstschade kan voor flink duurdere hazelnootproducten zorgen

Producten met hazelnoten worden komende tijd mogelijk flink duurder. De groothandelsprijzen voor hazelnoten zijn dit oogstseizoen fors gestegen door vorstschade in Turkije, 's werelds grootste producent. Volgens het in Amsterdam gevestigde grondstoffenplatform Vesper kost een ton Turkse hazelnoten nu ongeveer 9400 euro. Dat is ruim een derde meer dan begin dit jaar.

08 augustus '25 (12:59)

Voedselprijzen wereldwijd op hoogste niveau in twee jaar

De wereldwijde voedselprijzen zijn in juli gestegen naar het hoogste niveau in ruim twee jaar. De stijging wordt aangejaagd door hogere prijzen voor vlees en plantaardige oliën, meldt de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO).

07 augustus '25 ( 8:32)

Kasteelt geeft boost aan aardbeien: oogst verdubbeld in 15 jaar

De aardbeienoogst in Nederland is in vijftien jaar verdubbeld, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dit komt vooral doordat meer aardbeien onder glas en plastic tunnels worden geteeld. De totale teeltoppervlakte van aardbeien is in dezelfde periode met ruim 15 procent gedaald, tot 1400 hectare.

25 juni '25 ( 8:55)

TNO: Honderdduizenden werknemers last van hitte op werkvloer

Bijna 360.000 werknemers in Nederland ervaren "hittestress" op het werk. Dat is ongeveer 4 procent van de beroepsbevolking, meldt TNO op basis van onderzoek. Koks, politieagenten, bakkers en lassers behoren tot de beroepsgroepen die het meest te lijden hebben onder ernstige hitteklachten.

22 januari '25 (14:19)

Tweehonderd mensen willen graag pannenkoeken bakken op Terschelling

Naar de functie van pannenkoekenbakker op Terschelling hebben ruim tweehonderd mensen uit heel Nederland gesolliciteerd. Eigenaresse Britt van der Wal van Eethuis Hans & Grietje zag de sollicitanten overal vandaan komen. Dat meldt Omroep Friesland.