Normal_rss_entry-212644

Het wordt misschien nog moeilijk voor Takeaway.com, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, om zijn grote rivaal Just Eat over te nemen. Aandeelhouders van Just Eat gaan mogelijk niet akkoord, omdat ze het bod te laag vinden. "Andere geïnteresseerde partijen in Just Eat zullen snel opduiken", aldus analisten van Liberum.

Investeerders Eminence Capital en Aberdeen Standard behoren tot de tegenstanders. Samen hebben ze bijna 10 procent van de aandelen Just Eat in bezit. Takeaway heeft minimaal 75 procent van de aandelen nodig om goedkeuring voor de overname te krijgen. Als meer tegenstanders opduiken, wordt het moeilijker om die grens te halen.

Het bedrijf Prosus zou kandidaat zijn om een hoger bod op Just Eat uit te brengen. De kans op een tegenbod van partijen als Amazon of Uber Eats wordt kleiner ingeschat.

De aandeelhouders van Just Eat en Takeaway stemmen volgens de Financial Times op zijn vroegst eind oktober over de deal.

De overnameplannen werden eind juli bekendgemaakt. Takeaway betaalt 5 miljard pond, ongeveer 5,5 miljard euro, in aandelen voor Just Eat.

Jitse Groen begon Thuisbezorgd in 1999 op zijn studentenkamer in Enschede. In 2009 kocht hij de domeinnaam Takeaway.com. Groen moet de topman van het gecombineerde Just Eat Takeaway.com worden. Het hoofdkantoor van de combinatie moet in Amsterdam komen. Takeaway kocht vorig jaar de Duitse activiteiten van concurrent Delivery Hero voor 950 miljoen euro.

Door: ANP