Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Hoe blijft jouw reclame hangen?

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Het zijn vragen die iedere ondernemer zichzelf zou moeten stellen: hoe bereik ik mijn klanten door reclame? Met welke reclame bereik ik mijn specifieke doelgroep? Hoe zorg ik ervoor dat mijn naam bij die potentiële klant blijft hangen? Met onderstaande tips heb je een aantal handvatten om reclame te maken die klinkt als een klok.

Bepaal je doelgroep

Heel erg leuk als mensen positief reageren op jouw nieuwe reclame. Maar vormen zij ook jouw doelgroep? Ga goed na wat jouw doelgroep aanspreekt en vooral nodig heeft van jou, en verwerk dat in je reclame-uiting.

Wat wil je zeggen?

Bedenk ook wat precies jouw boodschap is. Wil je gewoon algemene reclame maken voor jouw bedrijf? Of wil je een bepaald product of een nieuwe dienst in het zonnetje zetten? Reclame moet duidelijk maken waar jij de aandacht op wil focussen, wat je graag aan de man wil brengen.

Onderscheid jezelf

Voorkom dat je in jouw reclame iets vertelt wat mensen al zo vaak hebben gehoord of doe het in ieder geval op een originele manier. Waarschijnlijk heb je geen monopoliepositie en bieden concurrenten hetzelfde aan als jij. Het gaat erom dat juist jouw boodschap opvalt. Durf origineel te zijn. Reclames die blijven hangen zijn meestal degenen die vernieuwend zijn.

Gebruik humor

Iets wat mensen vaak onthouden van reclames is humor. Durf die te verwerken in jouw reclame-uiting én zorg ervoor dat ze zowel de grap als jouw naam onthouden. Strooi niet teveel met reclame, anders loop je kans dat juist jouw serieuze boodschap niet blijft hangen.

Manier van reclame maken

Gebruik een manier die past bij jouw doelgroep. Jongeren zitten bijvoorbeeld niet bepaald te wachten op een uitgebreide brochure. Een flyer kan het juist weer heel goed doen. Online is heel veel reclame te vinden. Zoek voor jezelf uit of dat de manier is waarop jij met jouw bedrijf in beeld wil komen. Visitekaartjes doen het ook nog steeds goed: een potentiële klant heeft daarmee zowel jouw bedrijfsnaam, jouw naam als alle contactgegevens bij elkaar staan. Op die paar vierkante centimeter kan je ook meteen een stukje uitstraling van jouw onderneming kwijt.

Eigenheid

Originaliteit en humor worden dus erg gewaardeerd. Blijf echter wel bij jezelf en bij je bedrijf dat je in de kijker zet. De reclame-uiting, het bedrijf en jij moeten op een bepaalde manier wel bij elkaar blijven passen.
 

22 januari '25 (14:19)

Tweehonderd mensen willen graag pannenkoeken bakken op Terschelling

Naar de functie van pannenkoekenbakker op Terschelling hebben ruim tweehonderd mensen uit heel Nederland gesolliciteerd. Eigenaresse Britt van der Wal van Eethuis Hans & Grietje zag de sollicitanten overal vandaan komen. Dat meldt Omroep Friesland.

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.