Normal_rss_entry-211915

Vlieland kan donderdag weer rekenen op flink wat extra bezoek. Het waddeneiland is het toneel voor de elfde editie van het populaire en uitverkochte festival Into The Great Wide Open, dat tot en met zondag duurt. De zesduizend festivalgangers worden er vier dagen getrakteerd op onder meer muziek, dj's, gesproken woord en kunst.

Op het kleine festival dat op meerdere plekken op Vlieland plaatsvindt speelt muziek de hoofdrol. Zo staan dit jaar namen als Hot Chip, Pip Blom, Benny Sings, Bokoesam, Eefje de Visser en Jungle op het affiche. Daarnaast kunnen bezoekers genieten van beeldende kunst, film en de omgeving.

Ook dit jaar speelt innovatie een belangrijke rol op het festival, waarvan de kaartjes wederom binnen mum van tijd waren uitverkocht. Zo zijn er meerdere aan innovatieplatform Innofest verbonden start-ups om te proefdraaien met hun nieuwe initiatieven.

Ecologische voetafdruk

Campinggasten kunnen bijvoorbeeld circulair douchen. Op camping Stortemelk zijn twee van dat soort energiebesparende douches te vinden waarbij de warmte van afvoerwater wordt gebruikt om nieuw douchewater te verwarmen. Ook kunnen festivalgangers de beroemde muntjes vervangen door een digitale portemonnee.

De organisatie roept zijn gasten daarnaast op om hun ecologische voetafdruk zoveel mogelijk te beperken en bewust na te denken over hun vervoer naar Vlieland. Zelf houdt Into The Great Wide hier ook rekening mee doordat al het bestek en alles waar eten op wordt geserveerd uit volledig composteerbaar materiaal bestaat. Ook rijden foodtrucks op tweede generatie biobrandstof.

Into The Great Wide Open vindt plaats van donderdag 29 augustus tot en met zondag 1 september. Het festival is volledig uitverkocht.

Door: ANP