Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Nieuw concept BLEND mixt diner, dans en dj’s in Grote Kerk Zwolle

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Op zaterdag 12 oktober vindt de eerste editie plaats van BLEND in de Grote Kerk in Zwolle. BLEND staat voor een mix van eten, muziek en entertainment. Een uniek concept waarbij vijf toprestaurants uit Zwolle worden samengebracht in de Grote Kerk en er gedanst zal worden tot in de late uurtjes. Alle zintuigen zullen worden geprikkeld, zo belooft de organisatie. Dit meldt BLEND Agency.

BLEND

 
Twee jaar geleden werd de eerste editie van BLEND georganiseerd in Rotterdam. Na verschillende edities in Amsterdam en Rotterdam werd de stap van de Randstad naar Zwolle gemaakt. BLEND heeft zich in twee jaar tijd op de kaart gezet met evenementen waarbij de beleving van de bezoeker centraal staat.   
 

Grote Kerk

 
Vorig jaar zomer liepen organisatoren Ellen de Weerdt en Jevon Blijd de Grote Kerk in Zwolle binnen en zij waren meteen verkocht. De Grote Kerk zou verbouwd worden en nog meer ruimte en comfort bieden voor evenementen. “De locatie is zo uniek, ligt centraal in Zwolle en heeft een geweldige uitstraling. Dit past precies bij onze visie en hoe wij BLEND neer willen zetten” aldus Ellen en Jevon. Na een jaar met verbouwingen konden de voorbereidingen voor het evenement vervolgd worden en is de Grote Kerk er helemaal klaar voor.  
 

Vijf toprestaurants 

 
Bij BLEND staat het concept waarbij vijf toprestaurants worden samengebracht tijdens de Dinner Experience centraal. Maxim’s, Bokker te Buiten, Brass Boer Thuis, Bij Broeders en Coperto Restobar bereiden alle vijf een gerecht voor het 5-gangen menu dat in de kerk wordt geserveerd. Voor de Dinner Experience kunnen tafels van 6 of 8 personen worden gekocht. Tijdens het diner zullen Jan Vayne, Jordan Roy met zijn koort BLENDIT en Re-Play voor de muzikale invulling zorgen. Het thema Where Sinners Become Saviours is terug te zien in het entertainment gedurende de hele avond. De Dinner Experience start om 19.30 en gaat over in de Dance Experience.  
 

Feest

 
Om 23.00 uur worden de tafels aan de kant geschoven en de dansvloer vrijgemaakt. Er wordt gestart met de Dance Experience waar apart kaarten voor gekocht kunnen worden. Bekende dj’s als Leroy Styles en Stefan Vilijn staan op de line-up. Daarnaast worden er later nog twee grote namen bekend gemaakt. Het feest gaat door tot 04.00 uur. Kaarten zijn online verkrijgbaar via de website van BLEND, of op de avond zelf aan de deur. 
 
Door: Nationale Recreatiegids 
28 augustus '25 ( 8:32)

Zuivel en vlees komende jaren nog duurder vanwege kleinere veestapel

Zuivelproducten, zoals kaas, melk en boter, evenals vleesproducten in de supermarkt worden naar verwachting de komende jaren nog duurder door de krimp van de Nederlandse veestapel, zegt ABN AMRO. Volgens de bank raakt de zuivel- en vleessector verstoord doordat steeds meer boerenbedrijven gebruikmaken van beëindigingsregelingen. "Het aanbod van vlees en melk van Nederlandse bodem daalt, wat een prijsopdrijvend effect heeft", staat in een sectorrapport van de bank.

28 augustus '25 ( 8:32)

Dinnershow Mamma Mia! The Party in Rotterdam komt abrupt tot een einde

De dinnershow Mamma Mia! The Party in Rotterdam stopt. Dat heeft het Zweedse bedrijf Pophouse Entertainment, dat door ABBA-lid Björn Ulvaeus is opgericht, in een verklaring laten weten. "Na een jaar voor uitverkochte zalen in Rotterdam te hebben gespeeld, moeten we bevestigen dat het doek valt voor de optredens van Mamma Mia! The Party" in de stad, aldus Pophouse Entertainment.

26 augustus '25 ( 8:34)

Vakbonden CNV en FNV 'verrast' over overname Douwe Egberts en Pickwick door Amerikanen

CNV en FNV zijn "verrast" over de overname van Douwe Egberts-moederbedrijf JDE Peet's door het Amerikaanse Keurig Dr Pepper die maandagochtend werd bekendgemaakt. De vakbonden hebben vragen over de toekomst van Nederlandse vestigingen van JDE Peet's door die overname ter waarde van 15,7 miljard euro.

18 augustus '25 (10:12)

Manager onterecht beschuldigd van diefstal krijgt ruim 20.000 euro van restaurant

Een 38-jarige oud-manager van het Koreaanse restaurant Kim’s So in Amsterdam kreeg in februari 2025 een schok: ze werd van diefstal van ruim 6.500 euro aan fooi beschuldigd en op staande voet ontslagen. Haar baas dreigde zelfs met een aangifte bij de politie. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

10 augustus '25 (13:36)

Turkse vorstschade kan voor flink duurdere hazelnootproducten zorgen

Producten met hazelnoten worden komende tijd mogelijk flink duurder. De groothandelsprijzen voor hazelnoten zijn dit oogstseizoen fors gestegen door vorstschade in Turkije, 's werelds grootste producent. Volgens het in Amsterdam gevestigde grondstoffenplatform Vesper kost een ton Turkse hazelnoten nu ongeveer 9400 euro. Dat is ruim een derde meer dan begin dit jaar.

08 augustus '25 (12:59)

Voedselprijzen wereldwijd op hoogste niveau in twee jaar

De wereldwijde voedselprijzen zijn in juli gestegen naar het hoogste niveau in ruim twee jaar. De stijging wordt aangejaagd door hogere prijzen voor vlees en plantaardige oliën, meldt de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO).

07 augustus '25 ( 8:32)

Kasteelt geeft boost aan aardbeien: oogst verdubbeld in 15 jaar

De aardbeienoogst in Nederland is in vijftien jaar verdubbeld, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dit komt vooral doordat meer aardbeien onder glas en plastic tunnels worden geteeld. De totale teeltoppervlakte van aardbeien is in dezelfde periode met ruim 15 procent gedaald, tot 1400 hectare.

25 juni '25 ( 8:55)

TNO: Honderdduizenden werknemers last van hitte op werkvloer

Bijna 360.000 werknemers in Nederland ervaren "hittestress" op het werk. Dat is ongeveer 4 procent van de beroepsbevolking, meldt TNO op basis van onderzoek. Koks, politieagenten, bakkers en lassers behoren tot de beroepsgroepen die het meest te lijden hebben onder ernstige hitteklachten.

22 januari '25 (14:19)

Tweehonderd mensen willen graag pannenkoeken bakken op Terschelling

Naar de functie van pannenkoekenbakker op Terschelling hebben ruim tweehonderd mensen uit heel Nederland gesolliciteerd. Eigenaresse Britt van der Wal van Eethuis Hans & Grietje zag de sollicitanten overal vandaan komen. Dat meldt Omroep Friesland.

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.