Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Nieuw concept BLEND mixt diner, dans en dj’s in Grote Kerk Zwolle

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Op zaterdag 12 oktober vindt de eerste editie plaats van BLEND in de Grote Kerk in Zwolle. BLEND staat voor een mix van eten, muziek en entertainment. Een uniek concept waarbij vijf toprestaurants uit Zwolle worden samengebracht in de Grote Kerk en er gedanst zal worden tot in de late uurtjes. Alle zintuigen zullen worden geprikkeld, zo belooft de organisatie. Dit meldt BLEND Agency.

BLEND

 
Twee jaar geleden werd de eerste editie van BLEND georganiseerd in Rotterdam. Na verschillende edities in Amsterdam en Rotterdam werd de stap van de Randstad naar Zwolle gemaakt. BLEND heeft zich in twee jaar tijd op de kaart gezet met evenementen waarbij de beleving van de bezoeker centraal staat.   
 

Grote Kerk

 
Vorig jaar zomer liepen organisatoren Ellen de Weerdt en Jevon Blijd de Grote Kerk in Zwolle binnen en zij waren meteen verkocht. De Grote Kerk zou verbouwd worden en nog meer ruimte en comfort bieden voor evenementen. “De locatie is zo uniek, ligt centraal in Zwolle en heeft een geweldige uitstraling. Dit past precies bij onze visie en hoe wij BLEND neer willen zetten” aldus Ellen en Jevon. Na een jaar met verbouwingen konden de voorbereidingen voor het evenement vervolgd worden en is de Grote Kerk er helemaal klaar voor.  
 

Vijf toprestaurants 

 
Bij BLEND staat het concept waarbij vijf toprestaurants worden samengebracht tijdens de Dinner Experience centraal. Maxim’s, Bokker te Buiten, Brass Boer Thuis, Bij Broeders en Coperto Restobar bereiden alle vijf een gerecht voor het 5-gangen menu dat in de kerk wordt geserveerd. Voor de Dinner Experience kunnen tafels van 6 of 8 personen worden gekocht. Tijdens het diner zullen Jan Vayne, Jordan Roy met zijn koort BLENDIT en Re-Play voor de muzikale invulling zorgen. Het thema Where Sinners Become Saviours is terug te zien in het entertainment gedurende de hele avond. De Dinner Experience start om 19.30 en gaat over in de Dance Experience.  
 

Feest

 
Om 23.00 uur worden de tafels aan de kant geschoven en de dansvloer vrijgemaakt. Er wordt gestart met de Dance Experience waar apart kaarten voor gekocht kunnen worden. Bekende dj’s als Leroy Styles en Stefan Vilijn staan op de line-up. Daarnaast worden er later nog twee grote namen bekend gemaakt. Het feest gaat door tot 04.00 uur. Kaarten zijn online verkrijgbaar via de website van BLEND, of op de avond zelf aan de deur. 
 
Door: Nationale Recreatiegids 
22 januari '25 (14:19)

Tweehonderd mensen willen graag pannenkoeken bakken op Terschelling

Naar de functie van pannenkoekenbakker op Terschelling hebben ruim tweehonderd mensen uit heel Nederland gesolliciteerd. Eigenaresse Britt van der Wal van Eethuis Hans & Grietje zag de sollicitanten overal vandaan komen. Dat meldt Omroep Friesland.

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.