Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Nieuw concept BLEND mixt diner, dans en dj’s in Grote Kerk Zwolle

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Op zaterdag 12 oktober vindt de eerste editie plaats van BLEND in de Grote Kerk in Zwolle. BLEND staat voor een mix van eten, muziek en entertainment. Een uniek concept waarbij vijf toprestaurants uit Zwolle worden samengebracht in de Grote Kerk en er gedanst zal worden tot in de late uurtjes. Alle zintuigen zullen worden geprikkeld, zo belooft de organisatie. Dit meldt BLEND Agency.

BLEND

 
Twee jaar geleden werd de eerste editie van BLEND georganiseerd in Rotterdam. Na verschillende edities in Amsterdam en Rotterdam werd de stap van de Randstad naar Zwolle gemaakt. BLEND heeft zich in twee jaar tijd op de kaart gezet met evenementen waarbij de beleving van de bezoeker centraal staat.   
 

Grote Kerk

 
Vorig jaar zomer liepen organisatoren Ellen de Weerdt en Jevon Blijd de Grote Kerk in Zwolle binnen en zij waren meteen verkocht. De Grote Kerk zou verbouwd worden en nog meer ruimte en comfort bieden voor evenementen. “De locatie is zo uniek, ligt centraal in Zwolle en heeft een geweldige uitstraling. Dit past precies bij onze visie en hoe wij BLEND neer willen zetten” aldus Ellen en Jevon. Na een jaar met verbouwingen konden de voorbereidingen voor het evenement vervolgd worden en is de Grote Kerk er helemaal klaar voor.  
 

Vijf toprestaurants 

 
Bij BLEND staat het concept waarbij vijf toprestaurants worden samengebracht tijdens de Dinner Experience centraal. Maxim’s, Bokker te Buiten, Brass Boer Thuis, Bij Broeders en Coperto Restobar bereiden alle vijf een gerecht voor het 5-gangen menu dat in de kerk wordt geserveerd. Voor de Dinner Experience kunnen tafels van 6 of 8 personen worden gekocht. Tijdens het diner zullen Jan Vayne, Jordan Roy met zijn koort BLENDIT en Re-Play voor de muzikale invulling zorgen. Het thema Where Sinners Become Saviours is terug te zien in het entertainment gedurende de hele avond. De Dinner Experience start om 19.30 en gaat over in de Dance Experience.  
 

Feest

 
Om 23.00 uur worden de tafels aan de kant geschoven en de dansvloer vrijgemaakt. Er wordt gestart met de Dance Experience waar apart kaarten voor gekocht kunnen worden. Bekende dj’s als Leroy Styles en Stefan Vilijn staan op de line-up. Daarnaast worden er later nog twee grote namen bekend gemaakt. Het feest gaat door tot 04.00 uur. Kaarten zijn online verkrijgbaar via de website van BLEND, of op de avond zelf aan de deur. 
 
Door: Nationale Recreatiegids 
03 juni '24 ( 8:45)

Ook in eerste kwartaal omzetgroei horeca

De horeca heeft in het eerste kwartaal van 2024 8,1 procent meer omgezet dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De omzet van de sector laat daarmee al twaalf kwartalen op rij een groei zien. Het laatste kwartaal waarin de omzet van de horeca kromp, was het eerste kwartaal van 2021 toen er nog coronamaatregelen golden.

15 april '24 (11:20)

Twee nachten achter elkaar is horecagelegenheid Diemen doelwit van explosie

Een horecagelegenheid in Diemen is twee nachten op rij doelwit geweest van een explosie, meldt de politie maandag. In de nacht van zaterdag op zondag vond er rond 00.45 uur een explosie plaats voor het pand aan het Gruttoplein. In de nacht van zondag op maandag was er rond 02.30 uur een explosie, waarna ook brand uitbrak.

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.