Normal_strand_cadzand__noordzee__ondergaande_zon_

Gisteren zijn in Zandvoort de jaarlijkse strandpaviljoenprijzen uitgereikt. De prijs voor Beste Strandpaviljoen 2019 ging naar Dok 14 uit Cadzand: “De inspecteurs kwamen unaniem enthousiast terug van hun mystery visits van Dok 14”, zo liet de jury gisteren weten. Dat meldt Strandverkiezingen.nl.

Dok 14 uit Cadzand is geen nieuwkomer in de top van het klassement: het strandpaviljoen draait al jarenlang bovenin mee, en heeft zich ieder jaar weten te verbeteren, zo stelt de jury, die mooie woorden heeft voor het Zeeuws-Vlaamse paviljoen:  “De prijs en kwaliteit van het eten zijn uitstekend, de inrichting en architectuur zijn van hoge kwaliteit en de bediening is vlot, ongehaast, efficiënt en persoonlijk, zelfs tijdens topdrukte. Dat maakt Dok 14 voor ons een meer dan terechte winnaar.”
 

Duurzaamste, beste nieuwkomer, en schoonste strand

 
Naast het beste strandpaviljoen werden er ook prijzen uitgereikt in de categorieën Beste Nieuwkomer en het Meest Duurzame paviljoen van het jaar. Respectievelijk zijn dat Nautilus aan Zee in Egmond aan Zee, en Pier 7 in Vlissingen. Ook werd bekend gemaakt wat het schoonste strand van Nederland is: het Banjaardstrand op Noord-Beveland (Zeeland). Alles aan dit strand is goed volgens de inspectie, van parkeerplaats tot het nabijgelegen paviljoen De Banjaard.  Tot slot was er dit jaar eenmalig de prijs voor het Paviljoen van de Toekomst. Deze werd toekend aan Buro Lubbers uit Vught voor haar “grensverleggende en visionaire design”.
 
Voor alle uitslagen, ook per provincie, zie de website van Strandverkiezingen
 
Door: ANP