Normal_strandpaviljoen

Strand Nederland, de belangenvereniging van strandpaviljoenhouders langs de kust, heeft de shortlist van 25 beste strandpaviljoens van Nederland bekendgemaakt. Via de website strandverkiezingen.nl kunnen mensen hun stem uitbrengen. Op 30 juli wordt de winnaar bekendgemaakt. Dit meldt Strand Nederland.

Zuid-Holland is het best vertegenwoordigd, met 9 genomineerde strandpaviljoens. Daarna volgt Zeeland met 7, Noord-Holland met 6 en Zeeland met 3. Één kustprovincie schittert door afwezigheid: Groningen. Dat is enigszins te verklaren: de noordelijke provincie heeft nauwelijks strand – al komt daar langzaam verandering in – en zodoende ook nauwelijks strandpaviljoens.
 

Publiek en jury

 
Naast het Beste Strandpaviljoen van Nederland, waar het publiek over kan stemmen, buigt een jury zich ook nog over Beste Nieuwkomer, het Duurzaamste Paviljoen en de Beste Paviljoens per provincie. Alle prijzen worden uitgereikt op 30 juli 2019 bij Thalassa in Zandvoort; het Beste Strandpaviljoen van 2018. 
 
De genomineerde strandpaviljoens zijn in willekeurige volgorde terug te vinden via de website van Strandverkiezingen. Daar kun je ook je stem uitbrengen.
 
Door: Nationale Horecagids