Het dorpje Veere in Zeeland, met links restaurant De Werf

Het terras van restaurant De Werf in Veere heeft de nummer-1-positie verworven in de Terras Top 100 van Misset Horeca. De jury roemt het ‘ongekend gastvrijheidsniveau’ en de ‘culinaire hoogstandjes’ van de Zeeuwse onderneming. Dit meldt Misset Horeca.

Twee keer was De Werf al dichtbij goud, maar bleef het steken bij zilver: in 2016 en 2017 werden ze twee keer tweede. Een bijzondere prestatie, want De Werf is pas sinds een paar jaar in handen van de broers Bart en Paul Melis (37 en 39). In 2015 werden ze al benaderd door de toenmalige eigenaren of de horecabroers niet konden helpen bij het verbeteren van de zaak. Dat werd een succes: de Werf werd getransformeerd van broodjeszaak naar restaurant op niveau. Sinds 2017 is de horecaonderneming helemaal in handen van de gebroeders Melis. Het goud in de Terras Top 100 noemt de jury een ‘teamprestatie van formaat’.
 

Noord-Holland scoort de meeste noteringen, Noord-Nederland de minste

 
De Terras Top 100 laat een aantal opvallende zaken zien. Zo is de nummer 1 van vorig jaar, ’t Gerecht in Heerenveen, in het geheel niet meer terug te vinden in de ranglijst. Het Noorden is sowieso nauwelijks present in de top-100 van 2019: slechts drie terrassen in de drie noordelijke provincies haalden de lijst: Nes Café in Nes (Ameland, Friesland – plek 15), Alida’s Smulpaleis in Roden (Drenthe – plek 50) en de Pintelier in de stad Groningen (plek 52). Provincies die wel hoog scooorden waren Noord-Holland (22 noteringen), Gelderland (18) en Limburg (14). Van de vier grote steden doet Amsterdam het goed met zeven terrassen, maar de andere drie zijn minder goed vertegenwoordigd: Utrecht en Den Haag beiden één keer, Rotterdam zelfs helemaal niet. 
 
De Terras Top 100 wordt sinds twaalf jaar samengesteld door horecawebsite Misset Horeca. De gehele lijst van 2019 vind je hier.