Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

De Werf in Veere op nummer 1 in Terras Top 100

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Het terras van restaurant De Werf in Veere heeft de nummer-1-positie verworven in de Terras Top 100 van Misset Horeca. De jury roemt het ‘ongekend gastvrijheidsniveau’ en de ‘culinaire hoogstandjes’ van de Zeeuwse onderneming. Dit meldt Misset Horeca.
Twee keer was De Werf al dichtbij goud, maar bleef het steken bij zilver: in 2016 en 2017 werden ze twee keer tweede. Een bijzondere prestatie, want De Werf is pas sinds een paar jaar in handen van de broers Bart en Paul Melis (37 en 39). In 2015 werden ze al benaderd door de toenmalige eigenaren of de horecabroers niet konden helpen bij het verbeteren van de zaak. Dat werd een succes: de Werf werd getransformeerd van broodjeszaak naar restaurant op niveau. Sinds 2017 is de horecaonderneming helemaal in handen van de gebroeders Melis. Het goud in de Terras Top 100 noemt de jury een ‘teamprestatie van formaat’.
 

Noord-Holland scoort de meeste noteringen, Noord-Nederland de minste

 
De Terras Top 100 laat een aantal opvallende zaken zien. Zo is de nummer 1 van vorig jaar, ’t Gerecht in Heerenveen, in het geheel niet meer terug te vinden in de ranglijst. Het Noorden is sowieso nauwelijks present in de top-100 van 2019: slechts drie terrassen in de drie noordelijke provincies haalden de lijst: Nes Café in Nes (Ameland, Friesland – plek 15), Alida’s Smulpaleis in Roden (Drenthe – plek 50) en de Pintelier in de stad Groningen (plek 52). Provincies die wel hoog scooorden waren Noord-Holland (22 noteringen), Gelderland (18) en Limburg (14). Van de vier grote steden doet Amsterdam het goed met zeven terrassen, maar de andere drie zijn minder goed vertegenwoordigd: Utrecht en Den Haag beiden één keer, Rotterdam zelfs helemaal niet. 
 
De Terras Top 100 wordt sinds twaalf jaar samengesteld door horecawebsite Misset Horeca. De gehele lijst van 2019 vind je hier.
22 januari '25 (14:19)

Tweehonderd mensen willen graag pannenkoeken bakken op Terschelling

Naar de functie van pannenkoekenbakker op Terschelling hebben ruim tweehonderd mensen uit heel Nederland gesolliciteerd. Eigenaresse Britt van der Wal van Eethuis Hans & Grietje zag de sollicitanten overal vandaan komen. Dat meldt Omroep Friesland.

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.